ECDC OBJAVIO NOVU KORONAKARTU: Hrvatska je i dalje tamnocrvena

ECDC

Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) objavio je u četvrtak novu korona kartu. Hrvatska je i dalje tamnocrvena, a poboljšanja epidemiološke situacije nema ni u drugim zemljama EU-a.

Slovenija je već tjednima tamnocrvena, a iz dana u dan potvrđuje se sve više zaraženih.

Baltičke zemlje, Irska, Rumunjska i Bugarska ostale su tamnocrvene, Njemačka i Poljska su uglavnom u crvenom s dijelovima u tamnocrvenom, a epidemiološka situacija pogoršala se u Austriji, Češkoj i Slovačkoj.


Francuska i Portugal su narančasti, a epidemiološka situacija najpovoljnija je u Italiji koja ima i zelenih dijelova.

Skandinavske zemlje su u crvenom, a Švedska koja je prošli tjedan bila potpuno narančasta, sada je gotovo potpuno crvena i narančast joj je ostao tek središnji dio.Podsjetimo, ECDC objavljuje novu kartu o stanju pandemije u zemljama EU-a svakog četvrtka.

Crvena boja znači da je broj aktivnih slučajeva u posljednja dva tjedna između 75-200, a udio pozitivnih testova na COVID-19 četiri posto ili više te da je ukupan broj slučajeva u 14 dana veći od 200, ali manji od 500.

Tamnocrveni su oni koji u 14 dana ukupno imaju 500 ili više aktivnih slučajeva. Brojevi se prate u odnosu na 100 tisuća stanovnika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI