DVORANU VATROSLAVA LISINSKOG NAPUNILI SU HDZ-ovci: Izabrani su novi članovi predsjedništva i Nacionalnog odbora

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

U subotu je u u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu zaključen 19. opći sabor HDZ-a. Sudjelovalo je 2000 izaslanika, izabralo se 10 članova predsjedništva te 40 članova Nacionalnog odbora stranke

Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić dobila je 955 glasova. Župan Splitsko- dalmatinske županije Blaženko Boban dobio je 901 glas.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak dobio je 897 glasova. Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak dobio je 892 glasova.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek dobila je 886 glasova.

Izaslanici su izabrali i Krešimira Ačkara, Anđelka Stričaka, Marka Marušića, Ivana Celjaka, Ernesta Petryja, Blaženka Bobana i Šimu Erlića.



“Pozivam vas da to radimo jednako angažirano kao što smo to činili do sada”, kazao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

“Hrvatska je doživjela potres u Zagrebu i Banovini te zabilježila enormne štete”, dodao je.

“Posebno želim zahvaliti našim utemeljiteljima, svima koji su dali život za našu Domovinu. Medved i ja smo jučer otvorili prvi mediteranski centar za branitelje u Šibeniku. Dolazi ih još i to je pokazatelj kako se želimo zahvaliti onima koji su nam osigurali slobodu i Hrvatsku koja je danas članica Eu”, nastavio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI