DUMBOVIĆ ISPITAN U USKOK-u: Odvjetnik Ivanić: ‘Ne osjeća se krivim’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon uhićenja bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, on je ispitan u zagrebačkom sjedištu Uskoka. Prenoćio je u policijskom pritvoru, a tužiteljstvo će u srijedu objaviti hoće li protiv njega i četvorice suosumnjičenih zatražiti jednomjesečni istražni zatvor.

Prema neslužbenim informacijama, uz Dumbovića, zbog pogodovanja u dobivanju poslova, istražitelji sumnjiče i njegova sina Darka te trojicu direktora tvrtki s petrinjskog područja – Dejana Dobrečevića, Gorana Norkovića te Zlatka Zagorca.

Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić rekao je nakon ispitivanja u Uskoku da je bivši gradonačelnik iznio obranu i otklonio sve sumnje u počinjenje kaznenog djela. Dodao je i da je surađivao s istražiteljima i odgovarao na sva postavljena pitanja.

“Ne osjeća se krivim”, rekao je Ivanić.

Ponovio je da Uskok uhićene sumnjiči za nezakonito pogodovanje dok je Dumbović bio na čelu Petrinje koja je u prosincu 2020. teško stradala u potresu.



Među tvrtkama kojima se pogodovalo bio Titan Commerce, osnovan u travnju 2015. dvije godine nakon što je Dumbović postao gradonačelnik Petrinje, neslužbene su informacije. Mediji su ranije pisali kako su prihodi te tvrtke iz godine u godinu rasli za milijunske iznose.

Podsjetimo, Dumbović je na dužnosti bio do lipnja prošle godine kada ga je zamijenila HDZ-ova Magdalena Komes.

Za nezakonito podogovanje Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI