Dubrovačko-neretvanska županija od Nacionalnog stožera traži uvođenje novih mjera

Načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo na izvanrednoj konferenciji za medije rekao je kako su u toj županiji relativno zadovoljni epidemiološkom situacijom no da iz iskustava drugih županija vidljivo da su veća okupljanja koja se odnose na svadbene svečansoti, obiteljska okupljanja, po mišljenju epidemiologa su potencijalna žarišta.

“Održali smo sjednicu našeg Stožera, sastali se potom s predstavnicima HGK, Obrtničke komore, Cehom ugostitelja i hotelijera i podržali su nas u zahtjevu da Nacionalnom stožeru uputimo zahtjev za novim mjerama koje bi bile na snazi od ponedjeljka 31. kolovoza i vrijedile 14 dana”, rekao je Cebalo.

Županijski stožer uputio je zahtjev prema Nacionalnom stožeru kojim međuostalim traže da se svadbne svečanosti ograniče na maksimalno 50 ljudi, da se broj osoba na komemoracijama i sprovodima također ograniči na 50. Ostala društvena okupljanja, vjerski obredi, priredbe i slično mogu se organizirati uz poštivanje svih epidemioloških mjera, pobrojao je Cebalo.

“Smatramo da su ove mjere nužne kako bismo osigurali povoljnu epidemiološku situaciju i turističkom sektoru pomogli da odradi sezonu”, rekao je Cebalo, prenosi N1.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI