Državni odvjetnik otkrio što misli o sjedenju pored Bandića! Gradonačelniku se ovo neće svidjeti!

Goran Mehkek/Cropix

U HNK u Zagrebu održan svečani koncert povodom hrvatskog preuzimanja predsjedanja Vijećem Europske unije, a svu pažnju odnijeli su Milan Bandić i Dražen Jelenić koje je objektiv uhvatio u loži kako sjede zajedno, jedan pored drugog što je izazvalo oštre reakcije javnosti budući da je Milan Bandić višestruki USKOK-ov optuženik.

Dražen Jelenić, doznaje Dnevnik Nove TV od ljudi bliskih državnom odvjetniku, nije mogao promijeniti mjesto sjedenja jer su sva druga bila zauzeta. No, kako je i sam priznao, pogreška je što se nije unaprijed raspitao o rasporedu sjedenja. Do sada se Jeleniću nikada nije dogodila takva situacija, pa je vjerovao da će protokol voditi računa o aktualnoj situaciji.

”Ja vam mogu reći da sam se ugodno osjećao, program je bio fenomenalan, sjedio sam u loži broj sedam, tamo gdje je protokol Vlade smjestio državne dužnosnike i sudomaćina, gradonačelnika Zagreba”, komentirao je Milan Bandić to kako se sudbina poigrala da na svečanosti u HNK-u sjedi u blizini onoga koji ga istražuje. Kaže Bandić da misli da je s njim sjedio i Dražen Jelenić, ali da tome nema što oduzeti ni dodati.

”Protokol Vlade smjestio je gradonačelnika tamo gdje treba, a gradonačelnik ide tamo gdje je pozvan i gdje ga smjeste”, objasnio je. ”Čelo je tamo gdje ja sjedim”, pozvao se na Churchillovu izjavu.

Na pitanje je li mu bilo neugodno odgovorio je da mu ništa nije neugodno i da pravda na kraju uvijek pobijedi. ”Ovo nije ’45. i ’46., ne možete vješati čovjeka, presumpcija nevinosti vrijedi i za zagrebačkog gradonačelnika”, rekao je.



U HNK-u je održan svečani koncert u čast hrvatskog preuzimanja predsjedanja Vijećem Europske unije, na kojem su uz uzvanike iz Europske komisije bili i brojni hrvatski politički uglednici.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI