DRŽAVLJANKA TREĆE ZEMLJE POČINILA PREKRŠAJE: U iznamljenom apartmanu ilegalno pružala usluge ‘povećanja usana’

Izvor: Državni inspektorat

Nakon višemjesečnih pripremnih radnji, inspektori Državnog inspektorata, tržišni inspektori i inspektori rada u području radnih odnosa, proveli su koordinirani inspekcijski nadzor u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) nad fizičkom osobom.

Ona je državljanka treće zemlje, koja je u Zagrebu u iznajmljenom studio apartmanu pružala usluge “povećanja usana hijaluronskim filerima”.

Utvrđeno je da ista obavlja djelatnost za koju nije registrirana.

Zbog utvrđenog prekršaja izdan je prekršajni nalog na iznos od 10.000,00 kn/1.327,23 EUR te je izrečena mjera zabrane obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Kako je zatečena i veća količina medicinskih proizvoda neutvrđenog podrijetla, primjerice hijaluronskih filera, kortikosteroida, antihistaminika i sl. namijenjenih za “tretmane povećanja usana”, ti su proizvodi oduzeti.Državljanka treće zemlje nije prethodno ishodila dozvolu za boravak i rad ili potvrdu o prijavi rada za rad u Republici Hrvatskoj, pa je dobila prekršajni nalog na iznos od 7.000,00 kn/ 929,06 EUR zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI