‘DRUGARICI’ PEOVIĆ STIGAO BRUTALAN I ŽESTOK ODGOVOR: ‘Umjesto što po televiziji drobi gluposti, neka ode na terapiju’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Liderica Radničke fronte Katarina Peović, gostujući u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 i odgovarajući na pitanja gledatelja, nazvala je Matu Rimca  “ultimativnom svjetskom prevarom”.

“Mate Rimac je balkanska verzija Elizabeth Holmes. Prvo je pitanje što on zapravo proizvodi? Koliko je taj proizvod koristan nekoj društvenoj većini? Elitni auto koji se sigurno neće proizvoditi u serijskoj proizvodnji. Drugo je pitanje, hoće li dostaviti ono što obećava ili će mu se opet zažmiriti na jedno oko kao što mu se zažmirilo na homologaciju Nevere. Robotaksiji moraju biti na zagrebačkim ulicama do 2024. godine. Sumnjamo da će se to dogoditi. I da se dogodi, to bi značilo jedan ogromni prometni kolaps na našim prometnicama da se pojavi 700 robotaksija”, rekla je Peović.

Dobili smo dvije tisuće radnih mjesta, kazao joj je voditelj Stanković te dodao da se to ne može zanemariti.

“Kojih radnih mjesta? Kad bi Mate Rimac razvijao baterije za električne autobuse, to bi za sve nas bilo puno korisnije. Ako društveni subvencioniramo nečiju proizvodnju, onda bi nam to svima trebalo ići u prilog. Nije stvar u Mati Rimcu, niti u baterijama, nego se proizvodi elitni auto za klijentelu koja spada u deset posto najbogatijih na svijetu, a oni su odgovorni za pedeset posto proizvodnje CO2 u svijetu. Znači, globalnog zagađenja. Što mi dobivamo time što proizvodimo elitni auto? Druga stvar, privilegira se jedan poduzetnik koji razvija industriju koja za sobom ne vuče druge industrije kako se to može reći za, recimo, brodogradnju”, kazala je Peović.

 



Nije dugo trebalo čekati da joj stigne odgovor. Na prozivke Mate Rimca i njegova pogona u Svetoj Nedelji, reagirao je gradonačelnik grada Dario Zurovec, naglasivši da “drobi gluposti” i da joj treba “terapija”.

Gradonačelnik Svete Nedelje poručio joj je da je “Sveta Nedelja najrazvijeniji grad u Hrvatskoj zato što nikad nije bio nakačen na državna jedra”.

“Kao relativno mlad političar, rekao bih da je negativno za moje kolege da imam više radn(ičk)og iskustva od velike većine starijih političara i političarki koji se zalažu za radnike, a pojma nemaju kako je u privatnom sektoru oli se boriti na tržištu. Kao što ni ne znaju koliko država košta i cijedi svakoga tko želi iole normalno raditi i poslovati. Pogledajte si svoje platne liste i pogledajte si koliko vaših novaca odlazi na one koji prozivaju ljude koji otvaraju radna mjesta.

Naš grad je najrazvijeniji u Hrvatskoj zato što nije nikad bio nakačen na državna jedra, za razliku od recimo “naših” brodogradilišta. Jasno mi je kako to nekoga smeta, kao što ih smeta i naša država. Predlažem ako ih već smeta naša domovina i to malo pozitive koju imamo, da budu dosljedni i korektni te se maknu s proračuna te iste države koji pune dobrim dijelom naše svetonedeljske tvrtke i građani”, kazao je Zurovec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI