DRAME OKO ZTC-a NE PRESTAJU! Ukupno je otišlo četvero radnika, a ne troje

Pixabay

Zrakoplovni tehnički centar potvrdio je kako je troje radnika dalo otkaz, no otišlo je četvero radnika, doznaje Nova TV.

“Ne želim uopće o njima raspravljati”, rekao je predsjednik uprave ZTC-a Zdravko Klanac. “Znate koji je ovo nož u leđa, osobito mlađeg dečka. Ja sam ga primio ovdje, žao mi je što je pao pod utjecaj starijeg kolege. Bili su vani, radili su, to je kazneno djelo”, rekao je Klanac koji dodaje da će kaznenu prijavu podnijeti kad prikupe dokaze.

S dvojicom koji su s bolovanja radili u inozemstvu, a ove godine pod ovim krovom samo mjesec dana, nisu razgovarali. Pridružio im se i treći serviser, limar na kanaderu. Ljudi odlaze, popravci kasne, a uprava ZTC-a, koja im nije mogla ponuditi bolje uvjete uzvraća:

“Mi imamo ovdje stabilnu jezgru mehaničara s certifikatima. Ja ne kažem da mi je drago što odlaze, ali neće ugrozit funkcioniranje i rad na letjelicama”, odlučan je bio predsjednik uprave ZTC-a.

No već sada su to doveli u pitanje, a novinarima prešutjeli još jedan odlazak, što je ukupno četiri radnika! Nedavno se, doznaje Dnevnik Nove TV, na taj potez odlučio i još jedan mehaničar alatničar. Otišao je kod velikogoričkog privatnika automehaničara.



17 radnika nije na odmoru. Za popravak ovih letjelica ne brinu, ali… “Što se tiče air-tractora imamo jednu pričuvnu opciju”, kaže Klanac. Na pitanje što znači pričuvna opcija, potvrdio je da je riječ o ljudima iz mirovine.

Uprava, zbunjena pitanjima o vlastitim kadrovima priznaje: pojedincima su isplaćivani bonusi od tisuću do 2 tisuće kuna ne bi li ubrzali radove, te i dalje brane svoje pozicije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI