DRAMATIČNA SITUACIJA KOD DUBROVNIKA, BUKNUO VELIKI POŽAR! Na terenu i kanaderi, kuće uspješno obranjene

Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Požar otvorenog prostora na području Orašca – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog) i dalje se aktivno gasi, prenosi HRT. Planulo je u ranim poslijepodnevnim satima, čim je primijećena vatra, došla su dva kanadera iz Divulja. Kasnije su im se pridružila još dva. Teren je nepristupačan pa su kanaderi izrazito potrebni, a kuće su uspješno obranjene.

Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, kuće u mjestu Ljubač su obranjene.

“Stanje je bolje, ali još uvijek je aktivno. Situacija nije pod kontrolom, ali važno je da niti jedna kuća nije stradala, to smo zaustavili. Područje smo okružili cijevima i dodatno ćemo ga osigurati”, kazao je Simović.

Ministarstvo obrane objavio je na Twitteru da su na gašenje požara na požarištu Zaton-Ljubač u Dubrovačko-neretvanskoj županiji upućena dva kanadera i zatim dodatna dva kanadera pa požar sada gase četiri kanadera.

Vatrogasci javljaju kako se stanje na požarištu stalno mijenja.Na terenu je više od 60 vatrogasaca i četiri kanadera. Simović je istaknuo kako je zahtjevan drugi dio požara prema Orašcu i Zatonu.

 

“Tu se probijamo, na ovom području nam pomažu kanaderi, došli smo s vozilima i cilj nam je sanirati ga. Inače, požar je nezgodan jer je u pitanju gusta borova šuma zbog čega moramo biti na velikom oprezu. Cijelo vrijeme nam posao otežava jak vjetar koji je trenutno malo u padu, ali bojim se kako će se pojačati tijekom noći”, dodao je Simović.

Najavio je kako neće biti povlačenja vatrogasaca s terena, ostat će cijelu noć prisutni.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI