DRAMATIČNA ISPOVIJEST PREŽIVJELOG POMORCA: ‘Hrvatskog kapetana sam posljednji put vidio kad je krenuo prema splavi’

Screenshot

Ruski pomorac Igor Morozov, jedan od trojice spašenih iz nesreće broda u Atlantskom oceanu, trenutačno se oporavlja od teških ozljeda zadobivenih tijekom borbe za život iz podivljalih valova.

Što se, zapravo, dogodilo, kako je uspio preživjeti i kako je izgledao njegov posljednji kontakt sa kapetanom Dinom Miškićem, u Igorovo je ime za Večernji list prepričao njegov sin Andrej:

“Kapetana Dinu Miškića zadnji je put vidio prije evakuacije i svaki je krenuo na svoju splav od njih četiri koje su pobacali u more. Uz Igora su bila još četiri pomorca s kojima je zajedno skočio za jednom splavi. No umjesto da se ona automatski aktivira i napuše, ostala je vezana za brod koji ju je vukao za sobom, ravno prema dnu”.

Nisu imali nož za prerezati uže, pokušavali su se odvojiti od broda, vukli, trzali, ali uzalud. No u jednom trenu je uže puklo, a splav se oslobodila i napuhala, ali i prevrnula. Nije im bilo druge – držali su se kako su mogli za nju i plutali jer se nikako nisu mogli popeti.

“Valovi su bili između 10 i 15 metara, veliki kao kuća. Nismo mogli disati. Kao da smo udisali more”, opisao je Morozov i dodao kako dvojica pomoraca ipak nisu izdržala:



“Dvojica kolega nisu mogli izdržati taj morski pakao. Nestalo im je snage ili ih je val odbacio i odvojili su se od splavi. Pomoći im nije bilo. Obojica su kasnije pronađena.”

Tek drugog dana, kad se razdanilo, Igor i dvojica ukrajinskih kolega uspjeli su se popeti na splav i čekati dolazak teretnog broda koji ih je potom prebacio do francuske fregate.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI