DRAMA U ŽIVOM ZIDU! Bunjac suspendiran, Sinčić ide u Europski parlament!

screenshot

Živi zid danas je održao press konferenciju na kojoj su govorili o europskim izborima.

“Je, Vili će ići”, odgovorio je zastupnik Živog zida Ivan Pernar na pitanje je li stranka odlučila tko će ići u Europski parlament kao zastupnik njihove stranke. Sinčić nije želio potvrditi tu informaciju s obzirom da će kasnije imati i konferenciju za medije na tu temu, pišu 24 sata.

Kada je Živi zid predstavljao listu, za zastupnika je bio nominiran prvi na listi, Tihomir Lukanić, a ne Sinčić koji je bio na zadnjem mjestu. Sinčić je ipak osvojio najviše preferencijalnih glasova i mandat zato pripada njemu, ali je stranka mogla poslati zamjenu. Sam Sinčić je najavljivao da ga funkcija u EU parlamentu ne zanima, a još prošli utorak, nakon izbora, rekao da je Lukanić i njegov izbor za zastupnika.

Pernar je pak bio za to da stranku predstavlja Sinčić u EU parlamentu.

Inače, Ivan Pernar je na stranačkom Saboru rekao da se Živi zid zalaže za izlazak Hrvatske iz Europske unije, ali je stranka kasnije nešto ublažila retoriku. Primjerice, na predstavljanju liste je Lukanić rekao da će u svom mandatu zastupati hrvatske interese, a nije spominjao zalaganje za napuštanje zajednice.

Živi zid održao je u utorak i press konferenciju o ovoj temi.



“Ideja je da se profiliraju i rotiraju novi ljudi, njih pet. Dogovor je onemogućen, našli smo alternativno rješenje, da do parlamentarnih izbora ja idem u Europski parlament, a nakon toga ćemo vidjeti. Nisam očekivao da će se Branimir Bunjac ovako ponašati i očekujem da prepusti mandat meni da ga mogu dati Tihomiru Lukaniću. Zbog takvog ponašanja sam suspendirao Branimira Bunjca, a o njegovoj budućnosti će odlučivati disciplinska komisija”, rekao je za N1 Ivan Vilibor Sinčić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI