DRAMA U SDP-u, STRANKA JE TEMPIRANA BOMBA: Bernardić je učinio nešto suludo! Ovo bi moglo uništiti sve

Stanje u SDP-u nije bilo dobro ni prije izbora, a strasti se ne smiruju ni nakon izbora. Dapače, u toj stranci ključa. Riječ je o sukobu dviju struja koji traje godinama, a u te dvije struje bi se mogli svrstati oni koji su podržavali Davora Bernardića i oni koji su bili protiv pa su zaradili sankcije i marginalizirani su.

​Rezultat je neuspjeh na parlamentarnim izborima, a posebno je loš rezultat u 8. izbornoj jedinici i debakl u 7. izbornoj jedinici. U 8. izbornoj jedinici listu je nosio Erik Fabijanić, a u 7. izbornoj jedinici Zlatko Komadina, inače vršitelj dužnosti predsjednika stranke, da ne kažemo stečajni upravitelj SDP-a. O svemu što se događa u stranci rijetko tko želi govoriti otvoreno, svi bi htjeli biti anonimni izvori, ali ne i gradski vijećnik SDP-a u riječkom Gradskom vijeću Aleksandar Bulog, koji kaže da jednostavno mora progovoriti o svemu. Prije svega radi sebe, ali i radi SDP-a koji je nokautiran, a vrlo brzo će lokalni izbori, piše Novi list.

Kako komentirate listu u 8. izbornoj jedinici i je li ona rezultat kažnjavanja osoba koje nisu bespogovorno podržavale Davora Bernardića? Kakva je  u toj priči uloga Zlatka Komadine i Erika Fabijanića?

Uvijek je pošteno, pa i u politici, krenuti od samoga sebe i svoje odgovornosti. Gradska organizacija SDP-a je na svom zadnjem Gradskom odboru prije parlamentarnih izbora predložila 11 prepoznatljivih imena riječkoj javnosti koje je poslala na odlučivanje nacionalnom SDP-u, točnije Davoru Bernardiću i njegovu najužem timu, koji su od predloženih imena izabrali neka i predložili ih Glavnome odboru SDP-a koji ih je i prihvatio.

Odmah ću jasno reći, ni jedan gradski vijećnik SDP-a Grada Rijeke u trenutnom sazivu, kao ni ja osobno, iako su bili predloženi i izglasani od Gradske organizacije SDP-a, nisu završili na toj listi. Mislim da je bilo politički apsolutno nekorektno, amaterski, usudim se reći i suludo, ne staviti na listu one lokalno prepoznatljive ljude koji se kroz Gradsko vijeće Grada Rijeke, razna tijela oko Gradskog vijeća u kojima godinama rade i djeluju, svakodnevno bore za Riječanke i Riječane u cilju podizanja kvalitete njihova života i svakodnevno komuniciraju s njima jer su im u konačnici susjedi, prijatelji, kolege na poslu, da dalje ne nabrajam.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI