Drama na granici: Migranti pucali po hrvatskim specijalcima?

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Pripadnici hrvatske specijalne jedinice koji dežuraju na granici s BiH na području Karlovačke županije prijavili su nadležnima da je iz skupine migranata koju su u srijedu u popodnevnim satima odvratili u Bosnu i Hercegovinu, prema njima pucano iz vatrenog oružja, doznaje Jutarnji list iz pouzdanog izvora.

Prva prijava u PU karlovačku stigla je oko 15,40 sati. Pripadnici SJP Osijek prijavili da su odvratili skupinu migranata u pograničnom mjestu Koranski Lug na području Cetingrada, sela koje se nalazi na samoj granici s BiH, te je u neposrednoj blizini Bogovolje.

To je selo prošli tjedan posjetio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Foto: Mario Pusic / CROPIX, Ilustracija

To je i početna točka migrantske rute kroz Hrvatsku. S druge strane granice nalazi se mjesto Šturlić te Hadžin Potok između Velike Kladuše i Bihaća, koji se migrantima čini najboljom lokacijom za ilegalne ulaze u Republiku Hrvatsku.

Tko je zapucao, jesu li to bili migranti, možda krijumčar ili netko treći, za sada nije poznato, ali bi moglo biti uskoro, jer policije dviju država istražuju slučaj.Stranci krijumčarili migrante: Vozači i suvozačica su kazneno prijavljeni

O detaljima slučaja oglasila se Policijska uprava karlovačka: “Jučer, 20. rujna oko 15.40 sati policijski službenici koji rade na zaštiti državne granice i suzbijanju nezakonitih migracija na području općine Rakovica u mjestu Koranski Lug, čuli su nekoliko pucnjeva s teritorija Bosne i Hercegovine, a nakon što su grupu migranata spriječili u namjeri pokušaja nezakonitog prelaska državne granice i ulaska na teritorij Republike Hrvatske.”

Božinović otkrio alarmantan podatak: Prošle noći 600 migranta pokušalo ući u Hrvatsku

‘Hrvatski policajci svjedoče pucnjevima sa strane BiH’

“Na lokaciji gdje su bili raspoređeni policijski službenici provedene su mjere i radnje prvog zahvata, uključujući i dokaznu radnju očevida kojima za sada nije bilo moguće nedvojbeno utvrditi dinamiku i okolnosti događaja. Napominjemo da nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen”, izvijestila je PU karlovačka.

Policija dodaje kako je o ovim saznanjima obaviještena je i policija BiH te prema prvim informacijama nemaju saznanja o takvom događaju.“Odmah nakon događaja uspostavljena je mješovita ophodnja na strani Bosne i Hercegovine kako bi patrolirala na tom području od 19:00 do 07:00 sati te u tom vremenu nisu evidentirani nezakoniti migranti na području Koranskog Luga”, objavila je karlovačka policija.

Policijska uprava karlovačka napominje kako ovo nije prvi put da hrvatski policijski službenici svjedoče pucnjevima na području koj je na strani BiH s obzirom na to da je riječ o šumskom području u kojem se evidentiraju događaji i kaznena djela poput krivolova ili šumskih krađa.

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

PU karlovačka u osam mjeseci kazneno prijavila 284 krijumčara

Međutim, u posljednje vrijeme primjećuju i određenu nervozu među krijumčarima i migrantima s druge strane granice te dolazi do sukoba među njima zbog nemogućnosti nezakonitog prelaska državne granice, a samo u osam mjeseci ove godine PU karlovačka kazneno je prijavila 284 krijumčara migrantima.

“Neovisno o tome, a s naglaskom na zaštitu sigurnosti, života i mira svih, policijski službenici PU karlovačke nastavljaju kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve okolnosti događaja”, priopćeno je iz policije.

Novi skandal trese policiju: USKOK istražuje dva policajca zbog sumnje da su migrantima uzeli novac

Facebook Comments

Loading...
DIJELI