Drago Pilsel u kolumni neviđeno izvrijeđao Predsjednicu: ‘Bezosjećajna gadura, parazit, neupućena, plitka, nebulozna, zlobna…’

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Drago Pilsel u svojoj kolumni osvrnuo se na odlazak Predsjednice u SAD. Iako kolumna sadrži izričito gledište ili mišljenje kolumnista, ovo što je Pilsel napisao prelazi svaku granicu ikakvog ukusa, kamoli dobrog

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, javljeno je iz Ureda predsjednice od 1. do 5 siječnja 2017. godine boravit će u Sjedinjenim Američkim Državama.  Bez dodatnog objašnjenja, bez navođenja službenog razloga njezinog odlaska. Spekuliralo se da predsjednica u SAD odlazi zbog susreta sa budućim članovima administracije novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa koje poznaje još iz vremena kada je bila veleposlanica Hrvatske u Washingtonu. No, informacija nije potvrđena.

Iako smo stava kako bi građani zemlje kojoj je Predsjednica trebali znati zašto Grabar Kitarović ide u SAD, državnički, osobno ili nešto treće, nikako se ne možemo složiti s onim što je Drago Pilsel napisao u svojoj kolumni na portalu Autograf.

Navodi kako naša Predsjednica već drugu godinu zaredom ‘okreće leđa građanima i dočekuje Novu godinu u SAD-u‘… ‘i u maniri Marije Antoanete se cereka siromašnima u lice jer, vidi nju, ona si može priuštiti, pitaj Boga na čiji račun, da joj rit vidi puta‘.

Nadalje u kolumni navodi: ‘Potpuno bezosjećajna prema ljudima u potrebi, prema onima koji unatoč slabim plaćama služe i dežuraju: prema vojnikinjama i vojnicima kojima zapovijeda i kojima, za razliku od njenih prethodnika, ne čestita Novu godinu i ne želi da se čitavi i zdravi vrate kući ako su u misijama poput one u Afganistanu, prema policiji i vatrogascima, HGS-u, civilnoj zaštiti i ostalim dobrovoljačkim spasilačkim timovima, prema radnicima u zdravstvu, riječju, prema svima onima koji rade da bi nama ostalima bilo zajamčeno da se u novogodišnjoj noći opustimo i voljenima poželimo mir i radost, zdravlje i ljubav, dakle svima njima, pa i nama, Kolinda Grabar-Kitarović pokazuje prezir i tvrdoću srca: ”Gladni su, neka jedu kolače”, čuje se iz Amerike.’

Naziva je Pilsel još i ‘neodgovornom Vrhovnom zapovjednicom lišenom svakog osjećaja solidarnosti i morala‘.



 Iako je Predsjednica, kaže Pilsel, ‘nebitna i bezvezna da za nju nitko ni ne pita‘, on se ipak odlučio iskomentirati ovu situaciju, i to žestoko.

Treba zaista biti bezosjećajan gad da u noći kad tvoji sugrađani obnavljaju vjeru u to da život može biti kudikamo bolji nego što jest pobjegneš u SAD te da tim građanima zapravo poručiš da te boli dupe za njihova ufanja, ali i strahove, za njihove probleme i tegobe.

Ta gadura svojim ponašanjem potvrđuje da je u potpunosti neiskrena, da ne cijeni ni građane ni zemlju koju predstavlja i da živi u potpuno parazitskom odnosu prema svima nama.

Koliko je Čokolinda Grabež inače nepromišljena, neupućena, plitka, dekoncentrirana, nebulozna, agresivna i zlobna već smo u više navrata pojašnjavali, ali treba sada, definitivno, dodati i to da je, ponavljam, i bezosjećajna gadura i parazit.’, navodi Pilsel.

Potom Pilsel optužuje Kolindu Grabar Kitarović da je ‘učinila zločin prema obitelji Salopek‘:… ‘dan nakon što je naredila zaustavljanje svega kako bi se oglasila nakon vijesti da je ISIS brutalno ubio u Egiptu našega sugrađanina Tomislava Salopeka (tada je paradirala u Splitu), nastavila feštati pod Marjanom, smijati se k’o glupača i naslikavati se. Tada sam pojasnio da na čelu države imamo moronicu, vrlo opasnu i sebičnu osobu.

Žena koja nas predstavlja je elementarna nepogoda; učinila je zločin prema obitelji Salopek i prema svima nama, njihovim sugrađanima. Ono na što se odlučila zaslužuje najoštriju osudu i treba biti nazvano najoštrijim riječima jer je zaista vrlo ružno.’

A ovako Pilsel zaključuje: ‘Hrvatska predsjednica je inkarnacija onog najgoreg što u Hrvatskoj moramo napustiti: bezobrazluk, nepoštivanje drugih, nestručnost, licemjerstvo i nedostatak sućuti.’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI