DOZNAJEMO: Koronavirus ušao u Ministarstvo graditeljstva! Zaražena pomoćnica ministra Horvata, državni tajnik u samoizolaciji

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Epidemija koronavirusa ponovo se razbuktala u Hrvatskoj, a virus je, kako doznajemo, ušao i u Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, kojim u novom mandatu ravna ministar Darko Horvat.

Naime, portal Dnevno dobio je informaciju da se koronavirusom krajem prošlog tjedna zarazila pomoćnica ministra Horvata, te da je puno ljudi iz ministarstva danas dobilo poziv epidemiologa, kako bi im odredili samoizolaciju te ih uputili na testiranje. Zbog novonastale situacije, ali i činjenice da su zbog izrade Zakona o obnovi grada Zagreba bili na zajedničkim sastancima te po raznim Vladinim koordinacijama koje su vezane uz zakon u izradi, navodno će na testiranje morati čitav kabinet.

Što se tiče ministra Horvata, za sada nije poznato je li bio u bliskom kontaktu sa zaraženom pomoćnicom te je li mu određena samoizolacija.

Državni tajnik u samoizolaciji

Državni tajnik u ministarstvu, gospodin Željko Uhlir, potvrdio nam je informaciju o koronavirusu u ministarstvu.



“Mogu vam potvrditi tu informaciju. Nakon što se doznalo da je kolegica zaražena, određena nam je samoizolacija te smo danas podvrgnuti testiranju. Sada čekamo rezultate testiranja”, kazao nam je Uhlir u telefonskom razgovoru.

Nadodao je da se svi osjećaju dobro, te da je zaražena kolegica na sastancima koje su imali, sukladno epidemiološkim preporukama, nosila masku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI