DOSLOVNO JE POLUDIO NA TO! Izvrijeđao nadbiskupiju i Hrvate kao nikad: Na meti i kardinal Bozanić

Foto: Guliver Image/ Michael Indrax/ SEPA Media

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagirao je na navode Zagrebačke nadbiskupije da Jastrebarsko nije bio logor za djecu, već prihvatilište za siročad.

“Ako su srpska djeca u Jastrebarskom i Sisku bila u sirotištu, a ne u logoru, onda nam Biskupska konferencija Hrvatske duguje odgovor na pitanje tko je tisuće srpske djece učinio siročadima. Od crkve koja je vikara ustaške vojske Alojzija Stepinca proglasila blaženim i zamalo svecem i ne može se očekivati da dopusti da među svecima ima mjesta za poklanu srpsku djecu jastrebarsku i sisačku. Ako na nebu ima mjesta za ustaškog vikara Stepinca, ne može biti mjesta i za djecu koju su ustaše poklale”, izjavio je Vulin pa nastavio:

“Kada je NDH formirana, crkva u Hrvata se oglasila pozivom na poslušnost poglavniku, a sljedeći put se oglasila tek kada je razbijena SFRJ, opet pozivom na vjernost poglavniku. Biskupi u Hrvata ne vjeruju u Boga, to je njihovo pravo da nose križ i ne vjeruju u Krista i da žive i rade oslobođeni kršćanskog učenja o istini i žrtvi. Svako ima svoje mučenike, Biskupska konferencija fra sotonu Majstorovića, a SPC zaklanu djecu jastrebarsku i sisačku. Kakva crkva, takve i svetinje, kakav narod takva mu i crkva i sveci”.

Podsjetimo, biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine predvođeni metropolitom Josipom Bozanićem uputili su u ponedjeljak otvoreno pismo patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve gospodinu Porfiriju o neistinama glede djece u ratnim prihvatilištima u Jastrebarskom i Sisku.

U pismu biskupi oštro osuđuju postupak kanonizacije “mladenaca Jastrebarskih”, djece koja su tijekom Drugog svjetskog rata u Jastrebarskom – za Srbe riječ je o ustaškom logoru za djecu, biskupi pak tvrde da je riječ o prihvatilištu.“Nitko nema pravo prekriti, svojim uskim interesima ili pokušajima, da se tragedija djece iskoristi kao sredstvo za neke ciljeve koji su daleko od bilo kakve sućuti prema djeci i zauzetosti za pravednost”, napisali su u podužem pismu.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI