DOŠLA I SLUŽBENA POTVRDA! Mike Pence kao šesti ulazi u utrku za republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a i nije posljednji

Foto: Guliver/REUTERS/Dave Kaup

Bivši američki potpredsjednik Mike Pence (63) ulazi u utrku za republikanskog predsjedničkog kandidata na izborima 2024., proizlazi iz podneska Federalnom izbornom povjerenstvu (FEC) u ponedjeljak.

Prošli tjedan tri upućena izvora za Reuters su rekla kako će Republikanac u srijedu pokrenuti kampanju u državi Iowi. Pence će se suprotstaviti Donaldu Trumpu kojemu je nekoć lojalno služio, ali ga je odbio podržati kada je bivši predsjednik pokušao poništiti rezultate izbora 2020. godine.

Bivši predsjednik ohrabrio izgrednike koji su napali Kapitol 6. siječnja 2021., te je pritom njega i njegovu obitelj doveo u opasnost, izjavio je Pence ranije. Bivši kongresmen i bivši guverner Indiane ima čvrsta konzervativna gledišta o društvenim pitanjima, a sve više se distancira od Trumpa.

Pence se pridružuje rastućem broju republikanskih kandidata, među kojima su Trump, guverner Floride Ron DeSantis, bivši guverner New Jerseyja Chris Christie, senator Tim Scott i bivša guvernerka Južne Karoline Nikki Haley, a i guverner Sjeverne Dakote Doug Burgum također planira ući u utrku u srijedu.

Velik broj kandidata zabrinjava brojne Trumpove suparnike u Republikanskoj stranci koji se boje da bi se glasovi protiv Trumpa mogli rasuti.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI