DORH zanima kako su transkripti iz istrage o Milijanu Brkiću došli u javnost

screenshot HRT

U DORH-u smatraju kako postoje sumnje da je riječ o odavanje službenih tajni te povrede tajnosti postupka.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu od policije je zatražilo provođenje izvida zbog teksta u Nacionalu u kojem su objavljeni transkripti iz istrage protiv Milijana Brkića i drugih.

U DORH-u smatraju kako postoje sumnje da je riječ o odavanje službenih tajni te povrede tajnosti postupka.

U priopćenju se kaže:

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, temeljem teksta objavljenog u tjedniku Nacional od 30. travnja 2019. ‘Transkripti o špijuniranju’, poduzima potrebne radnje, te je naložilo provođenje izvida policiji zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona i kaznenog djela povrede tajnosti postupka iz članka 307. Kaznenog zakona.

Izvidi su naloženi u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do odavanja podataka koji se odnose na kazneni predmet u kojem je državno odvjetništvo odredilo tajnost istraživanja, a koji su potom objavljeni u navedenom članku, te otkrivanja osoba koje su te podatke odale.Izvidima će se provjeriti i navodi iz podneska jedne od žrtava, u kojem se također iznose sumnje na počinjenje kaznenog djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona’, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI