DORH I POLICIJA ČEŠLJAJU TURISTIČKU ZAJEDNICU U MAKARSKOJ: Bivša direktorica za sve optužila novog gradonačelnika

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu i policija od prošlog tjedna na temelju anonimne prijave češljaju Turističku zajednicu u Makarskoj.

Osim njih u sve je uključena i inspekcija Ministarstva turizma.

Iz Županijskog državnog odvjetništva su za Slobodnu Dalmaciju potvrdili izvide, ali nisu otkivali detalje toga pozivajući se na zakon o kaznenom postupku. Isto su odgovorili i u policiji.


Iz Ministarstva turizma su kazali da se radi o “redovitom nadzoru koje Ministarstvo obavlja u skladu s godišnjim planom provođenja nadzora nad radom turističkih zajednica u 2021. godini.”

Slobodna neslužbeno doznaje kako su povod izvidima sumnje na korupciju vezane uz projekt “Božićni grad”, ugovori s nekim lokalnim tvrtkama, ali i jednom iz Poljske koja je za Turistički zajednicu izradila aplikaciju za 50.000 dolara.Bivša direktorica TZ-a Hloverka Novak Srzić bila je pričljivija pa tako tvrdi kako je sve krenulo zbog novog gradonačelnika Zorana Paunovića.

“Ne znam kome je u interesu raditi slučaj od TZ-a, ali kada me već pitate, tvrdim da je inspekcija Ministarstva turizma stigla zbog Paunovića“, rekla je Novak Srzić.

Dodaje da je optužbe za kriminal iz anonimne prijave već čula od SDP-ova vijećnika Sretana Glavičića. Paunović nije odgovarao na njezine prozivke. Također se pozvao na tajnost izvida.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI