DOMOVINSKI POKRET ŽESTOKO UZVRATIO HDZ-U: ‘Vaša ljubav s SDSS-om je toliko gadljiva i uvredljiva za gledanje, no narod neke stvari ne zaboravlja’

Foto: Davor Pongračić/Cropix

Domovinski pokret Vukovar žestoko je udario po HDZ-u i SDSS-u. Osvrnuli su se na priopćenje koje je vukovarski ogranak HDZ-a objavio o čelniku DP-a i gradonačelniku Ivanu Penavi nakon što ih je prije toga on kritizirao. Sad im je stigla nova kontra.

Njihovo priopćenje prenosimo o cijelosti:

“Prije dva dana, poslušni ogranak vukovarskog HDZ-a, koji pokorno i bezuvjetno ispunjava želje svoje središnjice i njegovi istaknuti politički palčići koji vjeruju da će rasti u stranačkoj hijerarhiji samo ako budu bespogovorno slušali, objavili su još jedno priopćenje o gradonačelniku Penavi, sročeno u Zagrebu”.

“Jasno nam je da HDZ niti najmanje ne razumije koliko je iz pozicije Vukovara gadljivo i uvredljivo gledati njihovu ljubav s SDSS-om, ali nam nikako nije jasno kako vukovarski HDZ i njegovi palčići imaju obraza pogledati Vukovarce u oči, znajući da zbog svojih sitnih, osobnih interesa prodaju Vukovar svaki dan iznova. Kada govorimo o licemjerju podsjetit ćemo gradski ogranak HDZ-a na neke od njihovih nedavnih aktivnosti koje su u najmanju ruku školski primjer političkog licemjerja:

Uoči lokalnih izbora sa svojim ste političkim bratom, SDSS-om, promijenili izborni zakon kako bi predstavnici srpske nacionalne manjine mogli glasati dva puta i na taj način doći do mandata kojim bi rušili hrvatsku vlast u Vukovaru. U jeku pandemije, ukinuli ste obvezu PCR testiranja kako bi saveznicima iz Srbije omogućili nesmetan ulazak u RH i glasanje na lokalnim izborima. U koaliciji ste s okupacijskim gradonačelnikom Vukovara, Vojislavom Stanimirovićem.



Dan uoči 18.11. vaš koalicijski partner baca vijence u Dunav u spomen na poginule agresore. Vaš koalicijski partner HNS, u Kumrovcu slavi rođendan Josipa Broza Tita i maše jugoslavenskim zastavama. Učinili ste sve u vašoj moći da spriječite prosvjed protiv neprocesuiranja ratnih zločina, na kojem se najistaknutiji palčići vukovarskog ogranka, po naputku iz Zagreba nisu niti pojavili.

Kao pravi stranački vojnici, ucijenjeni svojim udobnim foteljama, prodali su Vukovar bez razmišljanja. Svake godine uredno dolazite u Borovo selo, odati počast poginulim redarstvenicima i šutke prolazite pored spomenika Šoškočaninu, kojeg ne smijete ukloniti da ne bi naljutili Pupovca i Stanimirovića”, oštro su poručili.

Trebalo bi ih biti sramota?

Ovo je samo dio vaših “domoljubnih“ poteza za koje snosite odgovornost i zbog koje bi vas trebalo biti sramota pogledati u oči Vukovarcima. Upravo zbog svega toga ne treba čuditi da je Ivan Penava, koji vam je toliki trn u oku, svojim imenom i prezimenom uspio na prošlim lokalnim izborima nadmoćno pobijediti ujedinjeni HDZ-SDSS-SDP-HNS. Podsjetit ćemo samo kako ste mu prije dvije godine, kada je odlučio izaći iz HDZ-a prognozirali političku smrt, što je razumljivo jer vaš mentalni sklop ne može shvatiti da se politički može funkcionirati i ako imaš svoje stavove i nisi stranački palčić.

Čak naprotiv, dugoročno se to isplati jer su vam lokalni izbori najbolje pokazali što narod misli o vama i vašoj politici, a neki od slijedećih unutarstranačkih izbora u HDZ-u pokazat će vam koliko ste politički bezvrijedni kada dođe neka nova garnitura kojoj nećete odgovarati. Tada ćete vidjeti što je politička smrt uzrokovana time što ste prozirni politički poslušnici koji su na svojim pozicijama samo zato što nemaju svoje stavove.

Do tada, budite što glasniji i kreativniji tražeći riječi kojima ćete opravdati politiku Andreja Plenkovića kojom ste iz RH iselili preko 400.000 ljudi, pozatvarali tvornice i radna mjesta u najnerazvijenijim krajevima, izdali hrvatske nacionalne interese i do kraja pogazili hrvatski suverenitet prodajući se Bruxellesu.

Nažalost, jedina konstanta koju HDZ ima su korupcija, kriminal i pljačka o čemu svjedoči pravomoćna presuda, ali i puni sudovi vaših ministara.

Ipak, narod pamti i morate biti svjesni da sve možemo oprostiti, ali izdaju mrtvih, prodaju domovine i uništavanje budućnosti naše djece, nikada!”, stoji u oštrom priopćenju Domovinskog pokreta.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI