DOMOVINSKI POKRET ŽESTOKO ODGOVORIO HDZ-u: Plenkoviću poručili da je s Pupovcem politički pokušao okupirati Vukovar

Foto: Domovinski pokret

Domovinski pokret je na prozivke HDZ-a koji ih je u subotu napao jer su zastupnici DP-a, umjesto na obljetnici bitke za Vukovar, bili u Zagrebu na Festivalu slobode, odgovorio na svojem Facebook profile.

“HDZ-u je silno zasmetalo sudjelovanje zastupnika Domovinskog pokreta na zagrebačkom Festivalu slobode. Zaboravili su pritom da su naši zastupnici uz građane nezadovoljne mjerama Stožera i koronapolitikom aktualne Vlade – bili i prije godinu dana, samo što je, očito, sada vlast zabrinuo pun Jelačić plac i nezadovoljstvo Hrvata mjerom (ne)slobode koju nam dopušta Bruxelles.

Govore nam i da smo trebali biti u Vukovaru, na obilježavanju 30. obljetnice bitke za Grad heroja. Gospodo iz HDZ-a, mi smo u Vukovaru bili kada se bitka događala – ’91. godine, ali vaše čelnike tamo nismo vidjeli. Više od polovice članova Predsjedništva DP-a bili su dragovoljci Domovinskog rata, od kojih je njih troje ratovalo upravo na vukovarskom bojištu”, stoji u priopćenju.


“Za razliku od Domovinskog pokreta, koji je na izborima u svibnju, u demokratskoj bitci obranio Vukovar, Plenkovićev HDZ ga je pokušao politički okupirati, zajedno s Pupovčevim SDSS-om… Zbog toga bitka za Vukovar za nas nije prestala i traje svaki dan, na gospodarskom, socijalnom i političkom planu, a u Gradu heroja je predvodi uspješni gradonačelnik Ivan Penava.

Što se pak tiče nekih drugih, novih borbi i izazova s kojima se nosi naše društvo – i tu smo opet u prvim redovima, a ne smetaju nam niti kolege iz drugih političkih stranaka, koji su također bili na Festivalu slobode, a koje HDZ “nije vidio”. Jedina borba na koju je uhljebničko vodstvo vladajuće stranke spremno, je borba za fotelje u javnim poduzećima, ministarstvima i raznim agencijama, borba za sigurne državne plaće, kartice, šofere i službene automobile; skraćeno – borba za vlastiti džep!”, napisali su na Facebooku.Podsjetimo, HDZ je jučer putem Facebooka uputio ovu objavu: “Političarima Domovinskog pokreta, onima još preostalim, danas je umjesto 30. obljetnice Bitke za Vukovar bilo važnije zloupotrebljavati pojam slobode i ugrožavati zdravlje drugih odgovaranjem građana od cijepljenja protiv koronavirusa. Koliko su autentični u svom “domoljublju” i ,”brizi” za Vukovar i hrvatske branitelje, toliko su uvjerljivi i u svom znanju i argumentaciji o cjepivu i koronavirusu”, napisali su iz HDZ-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI