DOMOVINSKI POKRET PROZIVA TOMAŠEVIĆA ZBOG POSKUPLJENJA: ‘On i njegovi ekstremno lijevi suradnici su prava ekološka prevara’

Foto: Screenshoot/Facebook

Igor Peternel predsjednik DP-a Zagreb, i Slaven Dobrović predsjednik Kluba zastupnika DP-a u Skupštini Grada Zagreba, održali su konferenciju za medije na temu novih poskupljenja u Zagrebu:

 

”Objašnjenje koje je gradonačelnik dao u najmanju je ruku bizarno. Poskupiti vodu u trenucima kada svi skupa tražimo mjere za pomoć najsiromašnijima kako bi se prevladala ova zima, kako bi se prevladala ova poskupljenja i inflacija vezana uz globalna kretanja u svijetu, sada ići poskupljivati vodu s obrazloženjem, pazite, da treba investirati u nove cijevi, nevjerojatno je da to uopće slušamo”, poručio je Peternel.

”Umirovljenici, kojih ima ogroman broj u Zagrebu koji imaju mirovine koje nisu dostatne za život i kojima će nakon prelaska na euro još više sve poskupjeti, morat će sudjelovati u obnovi cijevi. Kao da nisu tijekom cijelog svog života kroz prirez, komunalne naknade i raznorazna izdvajanja već odavno izdvojili za desetke bolnica u Blatu, cjevovoda i svega ostalog što se nije napravilo”, naglasio je Peternel.

 



”Inflacija i globalno kretanje cijena je očito maska kojom se skrivaju nesposobnost, nečinjenje i jako veliki propusti u upravljanju složenim gradskim sustavom. Pazite, voda poskupljuje. Jer, što? Postoje silni gubici u vodoopskrbnoj mreži. Vezati gubitke isključivo uz starost cijevi vrlo je površno i krivo, jer to znači da ste potpuno zanemarili pitanje tlakova koje noću divljaju i slabu kvalitetu priključaka za kuće i zgrade, dakle za potrošače koji su glavna mjesta gubitaka”, upozorio je Dobrović.

 

”Ovdje se stavlja znak jednakosti, starost cijevi i investicije od nekoliko milijardi, pa ćemo problem riješiti. To je silno skupo i silno dugoročno. Regulacija tlaka, sustavni pristup i popravci, odnosno uklanjanje nepravilnosti kod priključaka, kratkoročni su i daleko manje koštaju. Sve pokazuje da su ovo floskule i da Zagreb ima nesposobne upravljače za kormilom”, poručio je Dobrović.

”Kod Tomaševića sam uočio jako puno znakova koji govore o tome da nije riječ samo o neznanju i neupućenosti, već je na djelu neka vrsta prefriganosti i prijevare. Došli su na vlast zelenom agendom, iskazujući silnu brigu prema okolišu, uvjeravali su ljude da će poduzeti niz stvari koje će popraviti dosadašnju praksu i propustili priliku koja je za Zagreb zbilja bila velika. A što su napravili? Napali mjere koje se tiču demografije i smanjili naknade za novorođenu djecu. Ja ne znam jesu li njima djeca uopće na pameti?!”, zaključio je Dobrović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI