Domovinski pokret oštro na Anušića: Obećavao je sigurnost, a nije u stanju zaštititi stanovnike županije od komaraca

Građani Osječko-baranjske županije su u karanteni, ali ne zbog koronavirusa već zbog komaraca, poručila je na konferenciji za medije u Osijeku saborska zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović.

”Dok se političari prepucavaju građani su prisiljeni boraviti u zatvorenom prostoru jer čim promole glavu postaju meta invazije komaraca koja je poprimila alarmantne razmjere. Župan proziva Grad Osijek na odgovornost, ali zaboravlja i ne vidi ili ne želi vidjeti prisutnost problema u cijeloj županiji. Invazija komaraca je u Osijeku, ali i u Valpovu, Našicama, Antunovcu, a o Baranji da i ne govorimo. Stoga odgovornost nije samo na Gradu Osijeku, već na županiji i županu koji upire prstom u druge umjesto da se prihvati posla”, poručila je Vesna Vučemilović.

Stanovnicima Osječko-baranjske županije, dodala je, posve je svejedno u čijoj je nadležnosti i zakonskoj obvezi borba protiv komaraca.

”Ako je županija uskočila prošle godine što čeka sada? Održali su dva sastanka i nadali se da kiše neće biti pa ih je kiša iznenadila. Slaba je to utjeha stanovnicima županije kojima rješenje treba ne danas i sutra već jučer. Prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, jučer i danas navečer izvode se adulticidni tretmani komaraca sa zemlje u cijelome gradu. Svi znamo kako je to nedovoljno učinkovito i ne rješava problem jer je učinak kratkotrajan. Stoga pozivam župana da se riješi problem na razini županije avio tretiranjem komaraca koje je u ovakvoj situaciji jedino učinkovito. U kampanji je obećavao sigurnost stanovnicima Osječko baranjske županije. Sad je očigledno da ih ne može zaštititi ni od komaraca”, zaključila je Vučemilović.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI