DOMOVINSKI POKRET LJUTIT I BIJESAN! Branitelji su šokirani: ‘Tretiraju ih kao teroriste pa zar žele ukinuti proslavu’

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

U petak je svečano obilježena 27. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja koja je Hrvatskoj donijela konačnu pobjedu u ratu, a jedan od središnjih dijelova proslave bio je na stadionu u Kninu gdje su predstavnici državnog vrha i branitelja održali govore.

Domovinski pokret pak ukazao je na to kako zbog strogih provjera i akreditacija mnogi branitelji nisu došli na stadion koji je zbog svega ostao poluprazan. Iz Domovinskog pokreta kažu kako je politika tako proslavu pretvorila u predstavu za šačicu ljudi, a sve s ciljem da se obezvrijedi proslava Oluje.

Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku:

“Obljetnice prilagođene političkoj eliti”

“Čast nam je što među svojim mnogobrojnim članstvom možemo istaknuti istinske hrvatske heroje, dragovoljce i branitelje koji su Hrvatsku branili zadnjom kapljom znoja, poput našeg zastupnika Stipe Mlinarića Ćipe, koji u Hrvatskom saboru redovito brani i zagovara prava branitelja zajedno uz zastupnika Antu Prkačina, legendarnog bivšeg general bojnika HOS-a, Željka Dragaševića, v.d. predsjednika DP-a BBŽ i ujedno predsjednika Zbora udruga veterana gardijskih postrojbi, Damira Markuša, bivšeg pripadnika HOS-a, Mire More, bivšeg pripadnika 4. gardijske brigade, Tomislava i Miroslava Josića, vukovarskih branitelja, ili Zlatka Zaobornog, vukovarskog branitelja i logoraša. Stoga smatramo da nam je dužnost u ime svih njih ukazati na nepravdu učinjenu protiv njih i njihovih suboraca.

Jučerašnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu za hrvatski je narod, naše branitelje i civile trebalo biti slavlje veličanstvene hrvatske pobjede i slobode, a pretvorilo se u ono čega smo se pribojavali, u običnu paradu u čast vladajućoj političkoj eliti.Ne možemo ne zamijetiti kako su skoro sve obljetnice prilagođene političkoj eliti koja sebe stavlja u prvi plan, dok se branitelje, u čije ime se sve, navodno, organizira, marginalizira i stavlja sa strane. Tomu svjedoče brojne provjere ljudi na svakom koraku, a na središnju svečanost na stadionu NK Dinara na Kninskoj tvrđavi moglo se ući isključivo s akreditacijama, što je, logično, stvorilo ogorčenost kod brojnih branitelja, pa su tako oni koji su dobili pozivnicu odbili sudjelovati u službenom djelu i gledati svoje suborce iza fizičke barijere koju čuva policija, a što je rezultiralo praznim stadionom i predstavom za šačicu ljudi. Pitamo se koga je policija, i od koga ili čega, štitila u ovom slučaju”, kažu iz Domovinskog pokreta.

”Kako ćemo slaviti i veseliti se, kada su oni koji su donijeli slobodu tretirani kao teroristi? Oni koji bi danas trebali biti u prvome planu ponovno su bačeni u kut, a politika na pijedestal. Sramotno! Svjedoci smo kako se sva takva događanja i obljetnice žele što više obezvrijediti, kako bi na njih dolazilo što manje ljudi, a možda na kraju i ukinuti, kako bi srbočetnički agresor i njegovi predstavnici bili sretni, a samim time i koalicija stabilna”, zaključio je Dragašević.

“Domovinski pokret nastavit će inzistirati na tome da ovaj događaj u budućnosti nalikuje na ono što i predstavlja – veličanstvenu pobjedu hrvatskog naroda nad agresorom! Naša vizija i misija je vratiti narodu pravo da slavi i veliča svoju pobjedu i uspjeh te da se svima, i mladima i starima, braniteljima, civilima, kao i svim ostalim ljudima dobre volje, omogući da prisustvuju ovom veličanstvenom događaju, a ne da to bude privilegija samo za odabrane”, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI