DOMOVINSKI POKRET I ĆIPE UPOZORILI PUPOVCA: ‘Zbog toga riskira gubitak državljanstva, iznijet ćemo jedan zanimljiv prijedlog’

Foto: Srđan Vrančić/Cropix

Domovinski pokret (DP) će predložiti zakonski prijedlog o oduzimanju hrvatskog državljanstva svima onima koji rade protiv nacionalnih interesa i hrvatske sigurnosti kako bi Hrvatska bila sigurna, ozbiljna i snažna država, najavio je u saboru zastupnik Stipo Mlinarić.

“Domovinski pokret smatra da pod hitno u Saboru treba donijeti zakonski prijedlog o oduzimanju hrvatskog državljanstva svima onima koji rade protiv naših nacionalnih interesa i hrvatske sigurnosti. Mi ćemo ga predložiti, a svi vi kojima je zaista stalo do toga da budemo sigurna, ozbiljna i snažna država dignite ruku za, bez obzira na svoju stranačku pripadnost”, pozvao je Mlinarić zastupnike tijekom iznošenja stajališta uime Kluba Domovinskog pokreta u saboru u vezi s optužnicom koju je Srbija podignula protiv četvorice hrvatskih pilota.

Poručio je i da bi SDSS-ov Milorad Pupovac kada bi ubuduće opet videolinkom nastupio u jutarnjem programu neke beogradske televizije i zajedno sa Savom Štrpcem “huškao protiv hrvatskih pilota, koji su doprinijeli našoj veličanstvenoj i kao suza čistoj vojničkoj pobjedi u Oluji, onda morao znati da riskira gubitak hrvatskog državljanstva”.

Podsjetio je da i Izrael ima sličan zakon o nacionalnosti iz 2008. godine koji sudu daje pravo da oduzme državljanstvo u slučajevima kršenja lojalnosti prema državi Izrael. “I kolijevka demokracije – SAD ima sličan zakon još od 1950. godine”, istaknuo je Mlinarić. Pozvao je i saborske kolege iz ljevice da pogledaju što rade austrijski Socijaldemokrati, čiji su zastupnici mogućnost oduzimanja državljanstva predlagali prošle godine u saveznom parlamentu u Beču.Mlinarić je ocijenio i da slučaj četvorice hrvatskih pilota pokazuje “svu bijedu” hrvatske politike i sustava Domovinske sigurnosti koja, smatra, postoji samo na papiru. Podsjetio je i da su na politički montirane i pravno besmislene srpske optužnice u Domovinskom pokretu, a i on osobno, upozoravali na vrijeme, istaknuo je Stipo Mlinarić Ćipe.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI