DOMOLJUBI DOVODE MILANOVIĆA NA VLAST! Psihijatar zagrmio: Dobro proučite njegove riječi

29.11.2017., Zagreb - Konferencija za medije povodom imenovanja Zorana Milanovica predsjednikom Diplomatskog vijeca Visoke skole medjunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjold. Zoran Milanovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Poznati psihijatar Herman Vukušić iznio je zanimljiv osvrt na predsjedničke izbore. Njegov status kojim se na njih referirao prenosimo u cijelosti.

“DOMOLJUBI DOVODE LJEVICU NA VLAST – PONOVO?

Za neki dan biti će točno 20 godina kako sam 03. siječnja 2000. u središnjici HSLS-a na Zrinjevcu svjedočio pobjedi koalicije HSLS-a i SDP-a na parlamentarnim izborima.


Sa ove povijesne distance jasno je vidljivo kako je ta koalicija bila je politička kimera, spoj nespojivoga, frankenštajnovski eksperiment kojim se, uz pomoć domoljubnog imidža tadašnjeg HSLS-a, ljevica u Hrvatskoj vratila na vlast.

To se dogodilo u vremenu koje je psihološko-sociološki bilo vrlo slično političkom trenutku u kojem danas živimo, a koje je odlično opisao Tihomir Dujmović u svojoj nedavnoj kolumni kada govori o dosadašnjem mandatu Plenkovićeve vlade:“Izdana su očekivanja naroda, u nekim trenucima taj se narod doslovno cipelario. U prvom redu mislim na to kako nas je samo Pupovac vrijeđao i ponižavao, a da nikada nije uslijedila baš nikakva zaštitnička reakcija vrha stranke i države, niti reakcija Andreja Plenkovića.

Nacija je to zapamtila. S pravom. A onda, umjesto da je DORH intenzvirao istrage o Vrdoljaku, ovaj je stigao u Vladu! Kakvo cerekanje pravnoj državi. Pa onakva kurikularna reforma. Pa Istanbulska i Marakeška konvencija! Sve suprotno najintimnijim uvjerenjima ovog naroda. To nije moglo proći bez otpora. I nacija je sad rekla svoje. Desno biračko tijelo se podijelilo, točno po pola”.

Naravno, veliki dio ovog nezadovoljstva domoljubnog dijela nacije prelio se u glasove za Miroslava Škoru, a po nekim novim anketama u drugom krugu glasova skoro 30 posto Škorinih birača glasalo bi za Zorana Milanovića?

Ovdje bih volio podsjetiti čitatelje kako je 2000. godine, nakon pobjede na parlamentarnim, Dražen Budiša izgubio predsjedničke izbore velikim dijelom i zbog tihe opstrukcije svojeg koalicijskog “partnera” na terenu. Nakon što je “progledao” sa kim ima posla pokušao je izvući HSLS iz tog nesvetog saveza. Kažem “pokušao”, jer je tom prilikom doživio izdaju nekih svojih najbližih suradnika, koji su se uglavnom prodali za ljevičarske škude i sinekure u državnoj službi.

HSLS kao stranka nakon toga doživjela je dva raskola od kojih se nikada nije oporavila pa se danas po svojim mizernim rezultatima redovito NE spominje u političkim anketama. Stoga, mislim da smo danas na sličnom povijesnom križanju kao i prije dvadeset godina te da će opravdano nezadovoljni birači desnice odlučivati o novom predsjedniku RH.

Pri tome neka ne zaborave povijest ponašanja ljevičara na vlasti kada su u pitanju domoljubni svjetonazor i domovinski ponos. Inače će cijela Hrvatska doživjeti sudbinu goru od HSLS-a”, napisao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI