Domazet Lošo: “Ne čudi me reakcija Predsjednice ni premijera jer su oni očito potiho pristali na sve slovenske ucjene”

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Pristali su na pseudo-pravnu agresiju Slovenije i Europske komisije i u tom kontekstu vidim to razrješenje", kaže Domazet

Nakon što je predsjednica Grabar-Kitarović najavila da će, čim se vrati s Malte, razriješiti umirovljenog admirala Davora Domazeta Lošu kao člana njezina Vijeća za domovinsku sigurnost zbog njegovih izjava o Sloveniji, oglasio se i sam Lošo.

“Neka me razriješi, odlično. Nitko me nije nazvao niti prethodno obavijestio o tome. Admiral uvijek poštuje odluku vrhovne zapovjednice, ja to poštujem i sve u redu”, izjavio je za portal direktno.hr Domazet Lošo.

“Ne čudi me ovakva reakcija ni Predsjednice niti predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića, jer su oni očito potiho pristali na sve, po principu ‘kuhanja žabe’, na sve slovenske ucjene. Iz toga se može iščitati da oni niti ne žele voditi suverenističku politiku. Pristali su na pseudo-pravnu agresiju Slovenije i Europske komisije i u tom kontekstu vidim to razrješenje. Iskreno da kažem, nije mi ni žao”, rekao je Domazet.

“To je Vijeće inače bilo pro forme, bilo je sastanaka, ali nisam često nazočio, jer su razgovori bili bezsadržajni”, pojašnjava umirovljeni admiral.

“Admiral, kao jedan od planera operacije Oluja, bivši načelnik Glavnog stožera HV-a, geostrateg i geopolitičar ima svoju težinu, budući da otkrivam pozadinu. Hrvatskoj politici sada takvi nastupi smetaju jer su očigledno pristali na briselsko pritiskanje Hrvatske i sve moguće vanjske ucjene, odnosno na nevođenje hrvatske suverenističke politike. Vidite da je Predsjednica pristala i na kurikularnu reformu, na sve pristaju. Dakle, to je potvrda onoga na što sam upozorio prije mjesec dana, kada sam govorio o oduzimanju hrvatske suverenosti. To se sada događa prema doktrini ‘kuhanja žabe’, oni sada na sve ucjene pristaju. Ne žele nijedan glas razuma, a kamoli znanja i odgovornosti”, pojasnio je Domazet za direktno.hr.Facebook Comments

Loading...
DIJELI