DOLIJAO NESUĐENI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE: Ozbiljne optužbe za drogiranje i silovanje djevojke

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Čelnika i kandidata nekoliko konzervativnih stranaka na parlamentarnim izborima kao i suvlasnika zaštitarske tvrtke Lupus zaštita, čiji su zaštitari, između ostalog, osiguravali i “Hod za život”, 39-godišnjeg Deana Golubića uhitila je zagrebačka policija. Uhićen je zbog sumnji da je zatočio, drogirao i silovao djevojku.

Nakon dovršenoga kriminalističkoga istraživanja u utorak je predan pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njega zagrebačkome Županijskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu. Njegova odvjetnica Ana Čule rekla je u telefonskom razgovoru da se Golubić ne smatra krivim za ono što mu se stavlja na teret, piše Jutarnji list.

Golubić je diplomirani kriminalist, a planirao se kandidirati za predsjednika Republike na izborima 2009. Na kraju je odustao od kandidature odustao i to prije nego što je DIP provjerio njenu pravovaljanost.

No, zato se okušao na parlamentarnim izborima 2011. sa strankom Nacionalni demokrati. Bio je jedan od najmlađih kandidata.

Poznat je i kao osnivač “hrvatske” verzije Wikileaksa, a 2011. u kampanji se zalagao za reformu školstva i policije, zamrzavanje pregovora o ulasku u EU, kažnjavanje kriminala iz privatizacije, “smanjivanje stranog kapitala” te povratak dijaspore u zemlju. Prije samostalnoga nastupa u politici također je bio i član Mladeži HDZ-a.



Ponovno se okušao na parlamentarnim izborima 2016. godine, ovaj put pod okriljem stranke HKDU dr. Marko Veselica, čiji je bio predsjednik i nositelj liste u VII. izbornoj jedinici.

Ponovno se okušao na parlamentarnim izborima 2020. s Hrvatskom demokratskom strankom. U medijima ga se spominjalo i prije pet godina, kad su njegovi zaštitari osiguravali “Hod za život”.

Zanimljivo je da je automobil Lupus zaštite, VW Passat, koji je kao direktor koristio Marinko Bobinac, u jesen 2016. izgorio u zagrebačkom naselju Kajzerici.

U sudskome registru Golubić se navodi kao osnivač tvrtke Lupus security sa sjedištem u Zagrebu te suosnivač i odgovorna osoba tvrtke Lupus zaštita iz Varaždina.

Riječ je tvrtki u kojoj odnedavno kao direktor za korporativni razvoj radi i bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI