DOLENEC KOMENTIRALA ‘BANDIĆEVU VERZIJU’ MJERE RODITELJ ODGOJITELJ: ‘Nespojivo je biti korisnik te mjere te istodobno biti zaposlen’

Foto: Screenshot N1

Nakon što su predstavnici nove zagrebačke vlasti htjeli ukinuti mjeru roditelj odgojitelj, ta je mjera obustavljena. “Opet je na snazi ‘Bandićeva’ verzija mjere koja korisnicima onemogućava zapošljavanje pa su oni koji su se u međuvremenu zaposlili, sada u neizvjesnosti”, rekla je Danijela Dolenec, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika.

Pojasnila je da prema “Bandićevoj verziji odluke” vrijedi da je nespojivo biti korisnik mjere te istodobno biti zaposlen.

“Prema odluci koju smo mi donijeli, imali ste pravo zaposliti se i primati naknadu. Zbog onog što se dogodilo od 1. svibnja, obustave izvršenja, opet vrijedi ta stara verzija odluke”, istaknula je Dolenec.

Naglasila je da je s tim argumentima Grad Zagreb u utorak uputio požurnicu Visokom upravnom sudu. Također, ponovno je na snazi zabrana upisa djece u vrtiće, čime su korisnici mjere u dodatnoj neizvjesnosti jer je redovni rok za upise svibanj, rekla je Dolenec.

Napomenula je kako Gradska uprava ne zna koji je točno broj korisnika mjere koji su se u međuvremenu zaposliti, ali njihovi uredi svakodnevno zaprimaju pozive korisnika koji ne znaju što im je sada činiti.



“Moramo im tumačiti da su se našli u situaciji gdje je nespojivo istovremeno biti zaposlen i korisnik mjere. Novonastale okolnosti čine snažan argument za što žurnije donošenje odluke suda o meritumu – je li izmijenjena verzija odluke o novčanoj pomoći zakonita ili nije”, zaključila je Dolenec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI