DOLAZI NAM NOVA USLUGA KOJA MIJENJA NAČIN PLAĆANJA RAČUNA: Omogućuje i uplate putnih naloga ili ponuda iz knjigovodstvenog programa bez internetskog bankarstva

Foto: Davor Pongracic/ CROPIX

Tvrtka Elektronički računi predstavila ePlati na kojoj su radili dvije godine, objavio je Poslovni.hr.

Poznat pod brendom mojeRačun, tvrtka Elektronički računi napravila je novi i značajan iskorak u fintech segmentu.

Nakon što su nedavno dobili licencu Hrvatske narodne banke za pružanje dviju platnih usluga – PIS, odnosno uslugu iniciranja plaćanja te uslugu dohvaćanja informacija o stanju bankovnog računa – AIS, tržištu će ponuditi novu i inovativnu uslugu ePlati.

Glavni i odgovorni u tvrtki Elektronički računi izjavili su da “ovime počinje novo područje u financijskoj industriji”, piše Poslovni.hr.

Darko Gulija, direktor za međunarodnu suradnju i razvoj proizvoda u Elektroničkim računima, poručio je da “ovime praktički postajemo financijska institucija te značajan faktor na sceni čija bi rješenja, PIS i AIS, mogla omogućiti razvoj novih inovativnih usluga. Također jedini smo integrirali sve banke u svoj proizvod”.



“Lansiranje istih omogućile su izmjene europske PSD2 Direktive, a čiji je cilj razbiti monopol banaka”, rekao je Gulija.

Matija Ekart, voditelj Sektora eMreže i podrške Elektroničkih računa Usluga PIS naglasio je da “omogućuje plaćanje računa, putnog naloga ili ponude iz knjigovodstvenog programa, bez potrebe za “ulogiravanja” u internetsko bankarstvo”.

“Istom se proces plaćanja skraćuje s osam do šest koraka na svega dva – iniciraj i autoriziraj plaćanje”, dodao je Ekart za Poslovni.hr.

AIS usluga omogućuje poduzetnicima da u realnom vremenu prate promjene i stanje po svim bankovnim računima u svom računovodstvenom programu, što će biti posebno korisno knjigovodstvenim servisima.

Josip Kovačec, savjetnik Uprave za prodaju, istaknuo je da “donosimo računovodstvo u realnom vremenu”.  Ove će dvije usluge biti integrirane, a na tržištu će nastupati pod zajedničkim brendom ePlati.

“Fintech smjer je smjer u kojem će se kompanija razvijati u idućih deset godina te time doprinijeti značajnim promjenama koje čekaju financijsku industriju”, zaključio je Marko Emer, osnivač i predsjednik Uprave Elektroničkih računa, koji je prije deset godina pokrenuo brend mojeRačun s ciljem koji je bio prilično vizionarski – omogućiti elektroničko plaćanje računa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI