DOK SU SE DRUGI ZABAVLJALI, NJIH SU NAPADALI! Trojicu gej mladića homofobna skupina vrijeđala i udarala

Foto: Pixabay/Ilustracija

Trojica “homofobno nastrojenih” muškaraca napala su u noći sa srijede na četvrtak skupinu gej mladića u centru Zagreba, izvijestila je javnost udruga Zagreb Pride.

“Fizički napad popraćen homofobnim vrijeđanjem zbio se u klubu koji je godinama poznat i kao mjesto okupljanja zagrebačke LGBTIQ zajednice i koji od nje ostvaruje profit – klubu Funk u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu”, rekli su iz Udruge.

Skupina od pet inozemnih umjetnica i umjetnika s domaćinima iz Zagreba uputila se nakon njihova performansa u Galeriji Močvara prema centru grada. Zabavu su odlučili potražiti u klubu Funk zbog njegove prepoznatljivosti u LGBTIQ zajednici, dodaju iz Zagreb Pridea.

Po dolasku u klub pristupila su im trojica muškaraca koji su ih počeli vrijeđati uz pogrde tražeći da odu iz kluba samo zato što su gej. Oni su odbili i nastavili se zabavljati. Trojica muškaraca krenula su potom vrijeđati gej mladiće komentarima da „ne žele gledati pedersko plesanje“, „da Zagreb nije takav grad i da u Zagrebu gej nije ok“ i da oni neće dopustiti „da im itko pleše iza leđa“, istakli su.

Iz Udruge ističu kako se napadnuti mladići nisu osvrtali na vrijeđanje. Prijetnje i uvrede prerasle su u fizičko nasilje te su homofobni muškarci uz prijetnje udarili šakom u lice trojicu gej mladića. Napadnuti su se obratili odgovornoj osobi u klubu, ali nije bilo nikakve reakcije, kažu iz Zagreb Pridea.Napadnuti mladići su unatoč tome u klubu ostali do zatvaranja. U priopćenju naglašavaju da su razni oblici nasilja, uznemiravanja i fizičkih napada nažalost prečesta pojava u Zagrebu i Hrvatskoj općenito.

Broj zločina iz mržnje protiv LGBTIQ osoba u stalnom porastu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI