Dok su drugi ginuli, Tedeschi se obogatio na – žvakama

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bilo bi dobro da svoj „izum“ plasira i u inozemstvu, pa da i u drugim zemljama u kojima se ratuje prodaje – žvake! Za dobro Hrvata i Hrvatske

Na početku hrvatskog obrambenog Domovinskog rata nisu se svi borili za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Naime, dok su jedni zaradili metak, drugi su prodavali – žvakače gume! Tako je primjerice Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe, na televiziji 20 BHT 1 ovih dana izjavio da je on 1991. prodavao žvakače gume i da je tada na tom poslu zaradio prvi milijun eura! Dakle, žvakače su se tada prodavale kao i streljivo. No, obilazeći prve crte obrane, od Vukovara do Dubrovnika, koliko se sjećamo, nikome nije bilo do žvakaćih guma, svi su gledali da prežive. Ali, žvakaće su se prodavale i prodale – kome? Kolika treba biti hrpa tog artikla da se dostigne – milijun eura?

>>> Emil Tedeschi otkrio na kojem je bizarnom artiklu zaradio prvi milijun!

Činjenica je da su se i drugi, po zakonu, 1991., enormno obogatili. I toga se ne srame, kao što se Tedeschi ne srami reći kako je stekao prvi milijun. Možda je i vojska od njega kupovala žvakaće, tko zna? Ali taj sposoban čovjek danas, veli, ostvaruje čak 700 milijuna prihoda! Čudo jedno!

Bilo bi dobro da svoj „izum“ plasira i u inozemstvu, pa da i u drugim zemljama u kojima se ratuje prodaje – žvake! Za dobro Hrvata i Hrvatske.

E, moji branitelji, za što ste dali svoje zdravlje i živote?Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI