DOJMOVI SE JOŠ UVIJEK SLAŽU! Plenković: ‘Oduševljen sam!’ Butković: ‘Radimo velike stvari’

Foto: Bozo Radic / CROPIX

U utorak je otvoren Pelješki most. Svečanosti na odmorištu Komarna prisustvovao je cijeli državni vrh. Također, svečanost se odvijala i s druge strane, na odmorištu Brijesta.

Most je otvoren s mimoilaženjem Rimčeve Nevere i auta Nike Pulića na sredini mosta. Spektakularan vatromet je upriličio svečanost. Dubrovački biskup msgr. Roko Glasnović blagoslovio je most. Nakon toga, četrdesetak veterana I. i IV. gardijske brigade te 163. brigade iz dubrovačkog područja provezli su se motociklima Pelješki mostom iz Brijeste na Pelješcu u Komarnu.

Dojmovi su se počeli nizati.

“Mislim da je ovo velik događaj, velik dan za Hrvatsku, spojili smo Hrvatsku. Pelješki most je projekt koji ujedinjuje, koji je nadstranački, daje nadu, vjeru i optimizam našim ljudima. Na neki način smo završili borbu za samostalnost, spojili teritorij. Radimo velike stvari”, rekao je ministar prometa Oleg Butković za N1.

Butković se osvrnuo i na govor predsjednika Republike Zorana Milanovića: “Govor je pozitivan, dobro je da se poziva na zajedništvo. Vidjeli ste da smo svi govorili isto, pozitivno, to je dobro za naš narod”.



“Oduševljen sam, mislim da je ovo jedinstven, veličanstven trenutak za cijeli narod, državu, spajanje našeg teritorija, za prekid s diskontinuitetom. I mislim da ćemo samo s vremenom koje će proteći u cijelosti postati svjesni što se danas za Hrvatsku i Hrvate dogodilo”, kazao je premijer Andrej Plenković za HRT.

“Proteklih nekoliko godina pokazali smo odlučnost, pokazali smo vještine – i u izvedbi i u ideji i u financiranju ovoga projekta. Mislim da je to jako veliko ohrabrenje i za druge infrastrukturne projekte u Hrvatskoj, a za sam jug Hrvatske i jug Dubrovačko-neretvanske županije ovaj most mijenja sve”, dodao je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI