DOGAĐAJ KOJI JE ŠOKIRAO ZAGREB SVI OSUĐUJU: Svoje poruke poslali i politički protivnici MOST-a! Evo što su napisali Filipović, Tomašević, Klisović…

Gradska organizacija HDZ-a na službenom Facebook profilu reagirala je napad koji se dogodio u samom centru grada.

Svi oštro osuđuju napad

Podsjetimo muškarac je danas na Trgu Bana Jelačića napao dvije volonterke MOST-a koje su skupljale potpise za kandidaturu njihova kandidata Zvonimira Troskota. Sve se zbilo u 14.50 sati.

“Gradska organizacija HDZ-a Grada Zagreba i naš gradonačelnički kandidat Davor Filipović najoštrije osuđuju današnji fizički napad na volonterke na štandu MOST-a. Za takav sramotni čin ne postoji nikakvo opravdanje. U demokratskom društvu politički neistomišljenici trebaju raspravljati argumentima i nadmetati se najboljim rješenjima za budućnost Zagreba. Borba protiv svih oblika nasilja i divljaštva te ovakvih izljeva bijesa i mržnje naš je zajednički prioritet”, stoji u njihovoj objavi.



I svi ostali kandidati su oštro osudili današnji događaj i napad na dvije studentice.

Tomislav Tomašević napisao je na svom Facebook profilu da  najoštrije osuđujem nasilje nad volonterkama Mosta.

“Prikupljanje potpisa bilo kojeg kandidata ili kandidatkinje u demokratskom procesu ne smije se ometati na bilo koji način, a kamoli nasiljem. U svakom smislu i u svakoj prilici ovaj grad mora biti siguran za sve! – napisao je kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

Joško Klisović, kandidat SDP-a za gradonačelnika napisao je na svom Facebook profilu da je duboko sam potresen današnjim događajem u kojem su fizički napadnute volonterke Mosta na Trgu bana Josipa Jelačića.

“Zabrinjavajuć je porast nasilja i govora mržnje te sve veća prisutnost netolerancije u društvu. Žene su prečesto posljednjih godina žrtve nasilja i potrebna im je veća zaštita. Grad Zagreb mora biti tolerantan, otvoren i prije svega siguran grad za sve svoje građane. Vjerujem da će počinitelj biti sankcioniran, a napadnutim volonterkama želim brz oporavak ” napisao  je Klisović.

Još ranije se oglasila Vesna Škare Ožbolt koja je rekla da taj događaj ‘duboko osuđuje’ i pozvala je i nadležne institucije na pokretanje kaznenog postupka protiv napadača.

“Taj me događaj duboko potresao, prvenstveno kao ženu, kao majku, a tek nakon toga kao kandidatkinju. Strašno je da se u našem gradu, na središnjem trgu, u sred dana može dogoditi ovako nešto”, istaknula je nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba Vesna Škare Ožbolt i dodala: “Naše djevojke i žene se ne smiju ni u kojem trenutku osjećati nesigurno i nezaštićeno. Grad Zagreb mora ostati siguran za sve“, poručila je Škare Ožbolt.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI