DOGAĐAJ KOJI JE ŠOKIRAO SPLIT: Mladić koji je brutalno napao dvije žene bio je ubrojiv, zatražen je i njegov premještaj

Foto: Kolaž 7 Dnevno

Događaj koji je sredinom srpnja šokirao ne samo Split nego i cijelu Hrvatsku je kada je dvadesetosomogodišnji Aleksandar Nišević iz Gline usred bijela dana napao dvije žene u dva kvarta, Firule i Blatine u Splitu.

To je sve učinio kako je pokazalo vještačenje i ubrojivu stanju dok se Mišević nalazi u istražnom zatvoru na Bilicama. Utvrđeno je da on ima određene poremećaje osobnosti, ali ne i da je psihički neubrojiva osoba.

I dalje nalazi u istražnom zatvoru  na splitskim Bilicama jer mu je pritvor nakon  mjesec dana produžen na još dva mjeseca.


U međuvremenu je Nišević imao fizički sukob s jednim zatvorenikom u splitskom zatvoru te mu je kao disciplinska mjera izrečena zabrana posjeta. To ga neće puno pogoditi jer mu ni do tog incidenta nitko nije dolazio, piše Slobodna Dalmacija.

Od strane odgovornih za sigurnost u pravosudnom sustavu zatražen je Miševićev premještaj u neki drugi zatvor u Hrvatskoj, ali on se kako doznaje Slobodna još uvijek nalazi na Bilicama. Ako se premještaj i dogodi protiv njega će se kazneni postupak i dalje voditi u Splitu gdje je ova kaznena dijela i počinio.Mišević je ženu na Firulama  napao bocom, a drugu na Blatinama kamenom. Prva 52.godišnjakinja je zadobila lakše tjelesne ozljede, a četrdesetogodišnjakinja tešku tjelesnu ozljedu noge. Napade je počinio na dvije adrese u jutarnjim satima na niti petsto metara udaljenosti. Nakon što ih je izudarao, mirno je zamolio jednog vozača da ga prebaci do Žrnovnice, vrlo blizu Srinjina gdje je unajmio sobu u obiteljskoj kući svog starog poznanika.

Cijelo vrijeme Nišević negira napade, a nakon svog uhićenja je kazao:  ‘Mene se ne tiče tko je na tim snimkama, ali to sigurno nisam ja.’ Tada su mnogi pomislili – je li neubrojiv ili folira? Ispostavilo se da je u pitanju ovo drugo.

No da je on bio dobro poznat policiji u Hrvatskoj podsjetimo na činjenicu da je prije napada u Splitu bila raspisana potraga od strane PU zagrebačke, ali je tek nakon napada na dvije žene policija je konačno pronašla i uhitila Niševića.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI