DODIK OPTUŽIO DŽAFEROVIĆA DA RUŠI USTAVNI POREDAK: ‘Kršenje ustava i poslovnika postala je redovita praksa ‘bošnjačko-muslimanske politike’ na svim razinama vlasti’

Foto: Darko Tomas/Cropix

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u utorak je optužio sadašnjeg predsjedatelja državnog vrha Šefika Džaferovića da ruši ustavni poredak. Rekao je da će zbog toga tražiti njegovu smjenu.

Dodik je optužio bošnjačke političare da nekritički podupiru sankcije Rusiji čemu se on odlučno protivi.

Ogorčen je što je Džaferović prošlog tjedna o stanju u BiH govorio pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih naroda kada je, uz ostalo, upozorio na opasnost od secesionističke politike bosanskih Srba.

Dodik smatra kako je Džaferović prekršio ustav i poslovnik o radu Predsjedništva BiH pa stoga mora odmah podnijeti ostavku.

“Ako to ne učini do sljedeće sjednice Predsjedništva ja ću zatražiti pokretanje postupka njegove smjene”, istaknuo je.



Nije pojasnio kako to kani učiniti jer je izbornim zakonom utvrđena samo situacija u kojoj Ustavni sud donosi odluku o privremenoj ili trajnoj nesposobnosti člana Predsjedništva za obnašanje te dužnosti.

Dodik tvrdi kako je kršenje ustava i poslovnika postala redovita praksa “bošnjačko-muslimanske politike” na svim razinama vlasti te kaže kako je jedini cilj bošnjačkih političara “dodvoravanje Zapadu”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI