DODIK ODGOVORIO FRANKOVIĆU: ‘To je isto kao da je netko iz Rudog napisao pismo Bidenu’

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Nakon što je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio pismo predsjedatelju Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji o gradnji zračne luke u Trebinju, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu uopće nije važno što u Dubrovniku misle o tome.

“To je isto kao da je netko iz Rudog (gradića u istočnoj Bosni) napisao pismo ( predsjedniku SAD-a Joeu) Bidenu”, rekao je Dodik te je dodao kako mu nije jasno zašto se pismu gradonačelnika Dubrovnika uopće pridaje pozornost i konstatirao da je sugovornik tijelima vlasti BiH vlada Hrvatske, a ne gradska uprava Dubrovnika.

Tegeltija kaže kako uopće ne vidi razlog zašto bi zračna luka u Trebinju mogla biti sporna ustvrdivši da će ako se sagradi biti na opću korist, no upozorenja o mogućem štetnom utjecaju na okoliš nije komentirao.

Srbijanska državna tvrtka “Aerodromi Srbije” je bez obzira na to što nisu ispunjenje formalno-pravne pretpostavke za gradnju prošle godine raspisala natječaj za izradu projektne i planske dokumentacije za trebinjsku zračnu luku.

Uz uzletno-sletnu stazu, servisne prometnice, vatrogasni poligon, parking te zgradu terminala, toranj kontrole leta, vatrogasnu postaju i cargo terminal predviđena je i gradnja skladišta goriva s crpkom za gorivo.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI