DODIK KOMENTIRAO ZABRANU VUČIĆU: ‘To je neprihvatljiva i loša odluka za buduće odnose dvaju naroda’

Foto: Cropix

Odluku hrvatske Vlade o zabrani privatnog posjeta srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću Jasenovcu, u nedjelju je komentirao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Rekao je kako je to neprihvatljiva i loša odluka za buduće odnose dvaju naroda.

“Srbi i Hrvati su imali tešku prošlost. I jedni i drugi zaslužuju bolju budućnost. Ovako kako su postupile hrvatske vlasti nije zalog takve budućnosti”, rekao je Dodik.

Kako su istaknuli iz hrvatske vlade, privatni posjet srbijanskog predsjednika Jasenovcu nije bila najavljen i pripremljen.

“Regionalna suradnja i dobrosusjedski odnosi ne grade se zabranama već pruženom rukom. Zato je odluka hrvatskih vlasti neprihvatljiva i neshvatljiva”, istaknuo je čelnik bosanskohercegovačkih Srba.

Dodao je kako je Vučić prvi predsjednik Srbije koji je u svom mandatu izrazio želju položiti vijenac u Jasenovcu, te da je u toj namjeri zaustavljen.Vučić je planirao uz Jasenovac posjetiti i Pakrac, te je o tome usmeno izvijestio čelnika SDSS-a Milorada Pupovca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI