Dodik: „Hrvatska ima pravo na gradnju Pelješkog mosta“

Photo: Stojan Lasic/VLM/PIXSELL

Dodikova izjava potvrda je kako među strankama u RS nema nesuglasja oko tog pitanja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prenio je u četvrtak hrvatskom veleposlaniku u Bosni i Hercegovini Ivanu Del Vechiju kao se vlasti tog entiteta ne protive gradnji Pelješkog mosta, priopćeno je iz Dodikova ureda

Kako je navedeno u priopćenju, objavljenom nakon sastanka veleposlanika Del Vechia i Dodika u Banjoj Luci, stajalište je vlasti Republike Srpske kako Hrvatska ima pravo na svom teritoriju graditi infrastrukturne objekte koje smatra potrebnima.

Dodik je ipak inzistirao na što bržem rješavanju problema oko gradnje mosta na Savi kod Gradiške, koji je od ključnog značaja za povezivanje autoceste iz pravca Banje Luke s onom Zagreb-Lipovac.

Političke stranke i dužnosnici iz reda bosanskih Srba proteklih su mjeseci po pravilu odbijali sudjelovati u zapaljivim raspravama o gradnji Pelješkog mosta koje je incirala bošnjačka strana, odnosno vladajuća Stranka demokratske akcije (SDA) i neke stranke oporbe.

Dodikova izjava potvrda je kako među strankama u RS nema nesuglasja oko tog pitanja, odnosno kako su i one na vlasti kao i one u oporbi na entitetskoj razini suglasne da nema zapreka gradnji Pelješkog mosta.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI