DODIK: ‘Bošnjaci Srbima ne dozvoljavaju da ostvare osnovna politička prava!’

Bhrt.ba

Srbijanski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik danas je izjavio da je kontinuirano rastakanje Republike Srpske moralo rezultirati trenutnom situacijom, u kojoj politički predstavnici bošnjačkog naroda poručuju Srbima da im ne dozvoljavaju ostvarivanje ni osnovnih političkih prava, kao što je pravo na političko predstavljanje.

“Politički Bošnjaci, mezimci međunarodnih predstavnika, izrasli  su u političkog monstruma, koji više ne poštuje ni Ustav, ni zakone zemlje za koju se navodno zalažu.”, rekao je Dodik povodom godišnjice općih izbora u BiH.

Navodi da su izbori namješteni, jer se vidi da pobjednici ne mogu preuzeti odgovornost, koju su im dali građani Republike Srpske. Dodik je naglasio kako sve ovo govori, da će netko ubrzo morati  objasniti Bošnjacima, da su oni samo trećina svega, što je zajedničko u BiH i da je “medeni mjesec” međunarodnih predstavnika i bošanjačkih političara završen. “U suprotnome, BiH će brže nego što to itko može zamisliti i vjerovati, doživjeti potpuni kolaps, iz kojeg jedina očuvana može izaći Republika Srpska”, rekao je Milorad Dodik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI