DOBRONIĆ OBJASNIO RAZLOGE SMJENE SUDACA: ‘Raspravljali su na način da su onemogućili raspravu’

Screenshot/N1

Nakon što je predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić u četvrtak smijenio suca Damira Kosa s dužnosti predsjednika kaznenog odjela najvišeg suda, a Marina Mrčelu s mjesta šefa Odjela za praćenje europskih propisa i sudske prakse sudova pri Vijeću Europe i Europske unije, u petak je dao izjavu novinarima, objavio je N1.

Rekao je da ne misli da će ovo na bilo koji način ugroziti rad Vrhovnog suda.

“Skupu su se odazvali uglavnom oni koji su zainteresirani da opstruiraju skup. Oni koji su bili protiv su bili puno agilniji i žestoko su se opirali uopće raspravi”, istaknuo je Dobronić.

Dodao je kako je “riječ o situaciji da je ono što sam ja rekao i za što sam dobio podršku u Saboru, sad to moramo i provesti, u praksi, ne samo na riječima”.

“O tome je bila riječ na okruglom stolu. Kad se usporedimo s drugim članica EU, imamo lošu situaciju. Svrha okruglog stola bila je da se na temelju materijala razgovara između svih sudionika koja bi to regulacija bila. Postoji više mogućih regulacija. Sve zemlje imaju znatno precizniju regulaciju. Odgovornost sudaca je znatno stroža. Jasno sam rekao da svoja mišljenja mogu dati udruge, udruga sudaca, Sabor, Vlada”, istaknuo je.



Naglasio je da su dvojica sudaca onemogućila raspravu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI