DOBRONIĆ KOMENTIRAO PRITISKE NA SUCE I DORH: ‘Onaj tko je na funkciji, jednostavno mora znati koje su mu dužnosti i odgovornosti’

Screenshot/N1

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić u utorak je govorio o pritiscima na suce i DORH. Smatra da se malo pretjeruje s pričama o tome.

“Onaj tko se ne da pritisnuti, ne može ga se pritisnuti samo tako. Prema tome, ja ne bih bio baš tako uvjeren da ti pritisci postoje. Stvar je uvijek u onome tko je na funkciji, jednostavno mora znati koje su mu dužnosti i odgovornosti. Ako se ne da pritisnuti, ne može ga se pritisnuti. Tu su stvari prilično individualne, tu je uvijek dosta bitno tko je na kojem mjestu”, rekao je Dobronić, objavio je N1.

Dotaknuo se i DORH-a.

“Teško mi je komentirati zbivanja u Državnom odvjetništvu. Bi li oni trebali više odgovoriti u javnosti izjasniti se o tome pa da stvar prestane? Meni je teško reći što se tamo događa. DORH je po Ustavu samostalna kategorija, nemamo mi s njima svakodneve kontakte pa da ja znam što rade ili ne rade. Oni su u terminima procesnog prava na sudu procesni subjekt, većinom su tužitelji, koji put tuženik, tako da ja ne bih posebno komentirao stanje u DORH-u. Možda bi bilo najbolje da sami nešto kažu o tome pa bi prestala nagađanja. Ali da jesu pod pritiskom, vjerojatno jesu”, zaključio je Dobronić.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI