DOBAR JE S KOLINDOM, PLENKOVIĆEM, BRKIĆEM: Tajanstveni HDZ-ov Hercegovac u novom unosnom biznisu!

Foto: Pixsell

Poliklinika Vaš pregled dobila je siguran posao od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na račun zdravstvenog osiguranja. Djelatnici moćne hrvatske ustaove u koju se slijevaju doprinosi za zdravstveno osiguranje svih zaposlenih građana, a ona potom iz svih tih milijuna održava kompletan zdravstveni sustav, upućeni su na obvezne preglede vida u privatnu ustavu u vlasništvu Tomislava Mađžara, bivšeg savjetnika bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Kako su za Net.hr odgovorili iz Zavoda, ne radi se o ugovaranju posla, odnosno o natječaju, već o “obvezi poslodavca da na temelju Pravilnika o sigurnosti i zaštiti zdravlja pri radu s računalom, u okviru preventivnih pregleda, osigura pregled vida radnika kod specijalista medicine rade najmanje svake dvije godine, za radnike koji koriste korekcijska pomagala, prije početka zapošljavanja na radnom mjestu s računalom i na zahtjev radnika zbog tegoba koje bi mogle biti posljedica rada s računalom, odnosno zaslonom”.

Iz HZZO-a su također javili da ti pregledi nisu trošak poslodavca, da ih ne plaća ustanova HZZO tvrtki dr. Madžara, nego pregledi idu na trošak – HZZO-a. Zapravo, tvrtka dr. Madžara preglede naplati iz zajedničke kase HZZO-a.

“Ukupan iznos navedenih usluga iznosi 17.270,00 kuna, što je 0,4% ukupnog ostvarenog prihoda Ustanove za zdravstvenu skrb Vaš pregled”, stoji u odgovoru dr. Madžara koji je prisan i sa aktualnim HDZ-ovim rukovodstvom. U noći parlamentarnih izbora stajao je tik uz Plenkovića, a s Grabar-Kitarović i njenim suprugom Jakovom često ga se može vidjeti na druženjima i kavama.

Dobar je Madžar i sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, a na druženjima im se nerijetko pridruži i Milijan Brkić te Mladen Bušić, ravnatelj zagrebačke bolnice Sv. Duh u kojoj se šef metropole svojedobno oporavljao od operacije bruha na koju je otišao samo nekoliko sati prije važnog ročišta.



Prijateljstvo predsjednice i tajanstvenog Tome datira još od prošle kampanje, od koje mu silno vjeruje. Jednostavno ga ne pušta i cijeni njegovu lojalnost i savjete, dok je istovremeno njegova navodna djevojka Aleksandra Dojčinović zaslužna za mnogobrojne haljine u kojima se tijekom mandata predsjednica šepirila.

Da je Madžar karika koja povezuje Grabar-Kitarović i Bandića, vidjelo se kada je predsjednica baš po njemu Bandiću u bolnicu poslala velikog plišanog medvjeda, čije su fotografije preplavile društvene mreže.

Madžar je zaslužan za to što je sad već bivša predsjednica svojedobno na sarajevskoj čaršiji bila na ćevapima u društvu Halida Bešlića, kojemu je bio menadžer, a premda nije pretjerano isturen, mreža njegovih poznanstava uistinu je šarolika. Potvrdilo se to i prije par godina na njegovoj doktorskoj disertaciji, kada su mu potporu iz publike davali HDZ-ovci Tomislav Čuljak i Milijan Brkić te misica Anica Kovač.

Brojni estradnjaci, političari, sportaši, glumci, liječnici i poduzetnici sudjelovali su i na proslavi njegova četrdesetog rođendana, koja se, kakve li slučajnosti, održala u Book caffeu, pored Nacionalne i sveučilišne biblioteke, gdje je održana i posljednja Bandićeva rođendanska proslava.

Ovaj HDZ-ovac, koji je godinama bio liječnik rukometne, pa i nogometne reprezentacije, a ujedno je i vlasnik poliklinike Vaš pregled, tada je svijeće na torti puhao u društvu Jakova Kitarovića, Milana Bandića, Jelene Pavić Vukičević, pa i izbornika Zlatka Dalića. Slavlje nisu propustili ni Marijan Kustić, pater Ivan Tolj, glumice Marija Borić i Ornela Vištica, Davorin Štetner, Josip Klemm, Zlatko Marić i bivši ministar Goran Marić te braća Brkić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI