Do osam godina: Cetinskom prijeti zatvor

screenshot

Prema optužnici Državnog odvjetništva, poznati hrvatski pjevač Tony Cetinski koji je 3. studenog pregazio 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina koji je pijan ležao u Pustoj ulici, bio je preduboko “zavaljen” u sjedište svog Mercedesa, prenosi Jutarnji list.

Iz tog razloga nije mogao vidjeti Kevljanina koji je usred bijela dana iza zavoja ležao na leđima na cesti u akutno alkoholiziranom stanju i narušena zdravlja.

Konačno su, nakon 20 dana, poznati svi detalji optužnice koje dosad nisu htjeli otkrivati u Općinskom državnom odvjetništvu te na pazinskom sudu. U optužnici stoji kako se Cetinski u trenutku nesreće kretao 33 kilometra na sat u ulici u kojoj je ograničenje brzine 50 kilometara na sat. Prema nalazu vještaka, da bi se uopće mogao zaustaviti, trebao je voziti 18 kilometara na sat.

Dalje se navodi kako Cetinski nije prilagodio vožnju uvjetima na cesti, odnosno da je trebao obratiti pažnju na pješake koji su na kolniku.Budući da je automobil pjevača imao prednje kamere, odvjetništvo smatra kako su trebale biti upaljene.

Odvjetništvo se poziva i na video snimnku za jednu medijsku kuću u kojoj pjevač velikom brzinom prolazi kroz centar Rovinja i spornu ulicu, koja je znana kao vrlo uska i nepregledna.



U trenutku nesreće Cetinski nije imao alkohola u krvi, dok je preminuli muškarac imao čak 3,7 promila alkohola te neke lijekove. Odvjetništvo se poziva na propise Kaznenog zakona. Naime, ako je  kaznenim djelom prouzročena smrt jedne ili više osoba iz nehaja, kazna zatvora je od jedne do osam godina.

“Nakon što smo primili optužnicu, sada imamo rok od osam dana da na nju odgovorimo”, izjavio je za Jutarnji list glazbenikov odvjetnik Goran Marjanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI