DJEČAKA UDARILA SRNA, PAO U KANAL: Varaždinski policajci spasili 13-godišnjaka od utapanja

Ilustracija: PU

U Odri se dogodila neobična nesreća, na sreću sa sretnim završetkom. Naime, varaždinski policajci su spasili 13-godišnjaka od utapanja nakon što im je njegova godinu starija prijateljica dojavila da je dječak pao u vodu i da ga ne može izvući, objavila je policija.

Oni su dojavu 14-godišnje djevojčice da se nalazi na obali derivacijskog kanala HE Varaždin kod Svibovca Podravskog, gdje je njezin 13-godišnji prijatelj pao u Dravu te ga ne može izvući iz vode, dobili u srijedu oko 20 sati.

Odmah po dojavi na to mjesto upućena je ophodnja prometne te jedinica interventne policije, a o svemu su obaviješteni i vatrogasci te Zavod za hitnu medicinu.

Voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra PU varaždinske, koji je zaprimio dojavu, djevojčicu je uputio da mobitelom daje svjetlosne znakove policajcima koji dolaze na mjesto događaja kako bi ih što prije uočili i počeli spašavanje, te da dječaku u vodi prenese upute da se pokuša držati za neki predmet.

Već oko 20,15 sati na mjesto događaja odnosno sto metara uzvodno od HE Varaždin s južne strane derivacijskog kanala na asfaltiranom nasipu širine tri metra, stigla je prva od upućenih ophodnji s dvojicom varaždinskih policajaca.Vidjeli su da se dječak u vodi drži za uže koja viri iz asfaltne podloge, a tijelo mu je potopljeno vodom koja teče jakom brzinom nizvodno prema hidrocentrali.

Jedan od policajaca se žurno spustio niz kosinu asfaltnog nasipa od šest metara, dok ga je kolega osiguravao rukama, pri čemu su uspjeli za ruku uhvatiti dječaka i izvaditi ga iz vode na nasip.

Dječaka su stavili u automobil i pokrili svojom odjećom kako bi ga ugrijali do dolaska medicinske ekipe, koja je stigla za 15-tak minuta i preuzela pothlađenog dječaka te ga prevezla u Opću bolnicu Varaždin. O tom događaju obaviještena je majka dječaka koja je preuzela daljnju skrb o njemu u bolnici.

Obavljenim razgovorima s djevojčicom koja im je dojavila, te s još dvije djevojčice u dobi od 13 i 14 godina, policija je utvrdila da su one zajedno s 13-godišnjakom oko 20 sati šetale po nasipu.

Ispričali su kako su u jednom trenutku, u polju nedaleko od derivacijskog kanala, ugledali kako pas nepoznatog vlasnika trči za srnom, koja se okrenula i počela trčati u smjeru nasipa. Pritom je udarila u tijelo 13-godišnjaka koji je izgubio ravnotežu i od siline udara pao s nasipa u vodu derivacijskog kanala.

Dječak se prilikom pada pokušao zaustaviti na klizavoj asfaltnoj podlozi kosine nasipa, no nije uspio te je pao u vodu, ugledavši špagu za koju se uhvatio i držao je do dolaska policajaca koji su ga spasili.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI