Divjak upućuje djecu u školu s ‘velikim ali’! Tek vam sada ništa neće biti jasno

Željko Puhovski/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković bio je na otvorenju početka radova nove Osnovne škole Vladimir Nazor.

Uz predsjednika Vlade, otvorenju početka raodva prisustvovali su potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak još je jednom komentirala preporuke da se djeca od 1. do 4. razreda u ponedjeljak trebaju vratiti na nastavu u školama.

“Djeci je mjesto u školi. Imaju priliku raditi na vještinama koje je jako teško razvijati online. Bez straha i bojazni pošaljite djecu u školu. Škola je otvorena za sve i svi trebaju ići u škole, ali ovo nije redovita situacija”, kazala je Divjak.

Roditelji tako opet nisu dobili odgovor na pitanje moraju li djeca u školu ili je odluka ipak na njima i po kojim kriterijima bi tu odluku trebali donijeti, već je imala i jedno veliko “ali” koje opet budi sumnju u ovu presudnu odluku, posebice danas kad je otkrivena zaraza malog djeteta i to od osobe u samoizolaciji.



Stoga se roditelji s pravom pitaju, je li ovih 20-ak dana vrijedno zaraze i jednog djeteta ovim virusom i kakvoj opasnosti izlažemo najmanje?

U najmanju ruku možemo reći kako je komunikacija ministrice Divjak i njenog ministarstva neozbiljna i neprimjerena prema djeci i njihovim roditeljima.

Istaknula je i kako moramo vjerovati epidemiolozima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI