DIVJAK ODBRUSILA BOZANIĆU: ‘Crkva zna gdje joj završavaju ovlasti!’

screenshot

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak je za N1 komentirala jučerašnju poruku kardinala Josipa Bozanića koji smatra da u odgoj i obrazovanje djece treba uključiti i Crkvu.

Školski sustav uređen je zakonom i Ustavom. Djeci moraju biti predstavljane znanstvene činjenice tijekom obrazovanja… Škola ima i odgojnu komponentu koju mora ostvarivati s roditeljima… Uključivanje Crkve moguće je u mjeri u kojoj to roditelji dopuštaju”, rekla je ministrica ponovivši da je ”škola uređena zakonima i Ustavom i svatko treba znati gdje završavaju njegove ovlasti i Crkva to zna’.

Kardinal Bozanić jučer je, podsjetimo, poručio kako ”u vrijeme raznih reforma djecu i mlade ne smijemo ostaviti napuštene na njihovim putovima. Zadaća je na starijima, posebno roditeljima, a onda odgojiteljima i učiteljima da ih traže, pratimo, postavljaju pitanja, čuju njihove slutnje i snove, kako bi ih mogli učiti odgovornosti i ljubavi prema drugima”.

Ako odgoj i obrazovanje osposobljuju djecu i mlade za život, a tako bi trebalo biti, u njegovu provedbu treba uključiti sve relevantne institucije: obitelj, vrtiće, škole, društvo, Crkvu, kulturu”, napomenuo je dodavši kako zbog učinkovita djelovanja važno graditi odgojni savez između navedenih institucija.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI