Divjak napušta politiku zauvijek, nije joj jasno što kani novi ministar: Svoju sam dionicu istrčala i sa mnom više nitko ne može računati

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Blaženka Divjak je odradila zadnji dan na mjestu ministrice znanosti i obrazovanja. U ponedjeljak je, 27. 7., počela raditi na svom starom radnom mjestu, varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike.

Nije iskoristila mogućnost da po principu šest plus šest još godinu dana živi na račun svog ministarskog mandata. Čini se da joj je politike dosta.

“Uđete u utrku, odredite si cilj i to je to. Istrčite dionicu zato što ste si tako zadali. Politička karijera me ne zanima, niti mi je potrebno dodvoravati se bilo kome”, rekla je u razgovoru za Jutarnji list.

Na izbore u srpnju je izašla, kaže, samo zato što stoji iza svojih projekata. Bila je 14. na listi, osvojila gotovo 700 preferencijalnih glasova. Na pitanje je li imala političkih ponuda, odgovara da je imala predizbornih, ali je nisu zanimale.

“Svašta mi se nudilo. Od Sabora do Vlade. Zaboravili su da prvo trebaju dobiti izbore. Što se mene tiče, ionako je svejedno. Svoju sam dionicu istrčala i sa mnom više nitko ne može računati”, izjavila je Divjak.



Nije joj jasno što novi ministar kani sa školskom godinom koja počinje za desetak dana. Još se uvijek ne zna kako će se u školu, svi su na redovnom godišnjem. Akcijski plan za provođenje nastave na daljinu je bio spreman, ali nitko ga ne spominje. Ne spominje se ni nastava na daljinu, Ministarstvo je službeno izvijestilo da je ukinuta nastava na trećem i videolekcije. Blaženki Divjak nije jasno kako će učiti djeca u samoizolaciji.

“U jednom polugodištu biti će barem 10.000 učenika biti u izolaciji. Moraju imati nastavu. To se još uvijek ne priprema. Ali valjda će sad krenuti. Treba imati rezervnu opciju za svaki slučaj. Bit će jako teško da nastavnik može poučavati u školi i djecu koja su doma. Dolazi 100.000 tableta i još 27.000 računala za nastavnike. Akcijski plan predviđa dinamiku dolaska u školu, kako bi djeca bila što sigurnija. Da mali idu redovno u školu, a ostali su jedan tjedan doma i imaju nastavu na daljinu, drugi su u školi. U srednjim školama bi se također izmjenjivali, ovisi o praksi i nastavi općih predmeta. Sad je, čini mi se, plan da svi idu u školu. Što nije realno. Ići u školu i riskirati zarazu”, rekla je s upitnikom iznad glave Blaženka Divjak za Jutarnji.hr. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI