DIJANA ZADRAVEC: ‘To je skandalozno tajno snimanje ministra Beroša. Služi se udbaškim metodama i zato ću ga tužiti!’

Foto: Facebook

Nakon što je jučer na Internetu procurila snimka razgovora između ministra zdravstva Vilija Beroša i Dijane Zadravec, zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice, danas je službenu izjavu o tom incidentu dala sama Dijana Zadravec.

Ona je potvrdila da je snimka autentična i, prema njezinim riječima, “to je skandalozno tajno snimanje ministra Beroša”.

“Evo, kakvim se metodama služi ministar Beroš. Pustio je pred grupom ljudi naš razgovor, a da me nije upozorio da se razgovor snima i da ga sluša grupa ljudi. Na kraju snimke je glas Tomislava Dulibića, člana Upravnog vijeća bolnice KBC-a Sestara milosrdnica. Beroš me udbaškim i nedemokratskim metodama pokušao snimati kako bi me se maknulo i ušutkalo”, rezignirana je Dijana Zadravec. Dodala je kako će razmisliti hoće li ga tužiti za takvo ponašanje.

Naglasila je kako je tom razgovoru prethodio razgovor ministra Beroša i nje, ali on ju je, kako je istaknula “ignorirao i omalovažavao”.

“Borim se protiv korupcije jer se oni u stranci služe nelegitimnim sredstvima kao što je i nelegitiman natječaj za izbor ravnatelja. Očito je ovo napravljeno kako bi oni koji su započeli koruptivne procese ostali na svojim mjestima. Upozorila sam da je natječaj za ravnatelja KBC-a Sestara milosrdnica nelegitiman po nekoliko točaka. U svom programu, kada sam se kandidirala za ravnateljicu, među ostalim, naznačila sam i borbu protiv korupcije. Članicu stručnog povjerenstva Miu Primorac sam uhvatila da namješta natječaj za moj projekt, a izmislila je i fizički sukob nakon čega je uslijedio progon i omalovažavanje mene, sveučilišne profesorice”, rekla je Dijana Zadravec.Optužila je i v.d. ravnatelja KBC-a Sestara milosrdnica Maria Zovaka, koji je ujedno u izdavačkom savjetu Jutarnjeg lista da je nakon tog incidenta objavljen niz tekstova u tom dnevnom listu, kako bi se “ona diskreditirala i omolovažila”.

“Prijavila sam i Zovaka i Miu Primorac. No, predsjednik Vlade Andrej Plenković je, kako se čuje na snimci, odlučio da Zovko bude ravnatelj. Što se tiče raspisivanja samog natječaja, njega raspisuje Upravno vijeće, a ministar zdravstva formalno potvrđuje ravnatelja. Već dugo upozoravam na to da u zdravstvenom sustavu postoje problemi”, istaknula je Dijana Zadravec. Dodala je kako je pisala na više instance i upozoravala na korupciju, ali je to bilo bezuspješno.

Dijana Zadravec se osvrnula i na to što se u snimci razgovora čuje kako je upitala ministra Beroša što je s njegovom imovinskom karticom.

“Upozoravala sam Beroša da postoje razne informacije kada su imovinske kartice bile tema pa sam mu stoga postavila pitanje što je s njegovom imovinskom karticom. Čula sam u određenim krugovima i u medijima da je i njegova imovinska kartica upitna”, naglasila je Dijana Zadravec.

Dodala je da se nakon emitiranja snimke razgovora nije čula ni s premijerom Plenkovićem ni s ministrom Berošem.

Za komentar i optužbe upućene Mariu Zovaku, trenutnom zamjeniku ravnatelja KBC Sestre Milosrdnice obratili smo se upravo njemu, no on tvrdi kako tu situaciju ne može komentirati.

Podsjetimo, snimka traje pet minuta, a glavna tema je natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice. Kako stoji u snimci koju je transkribirao portal Index, razgovor je vođen u lipnju ove godine, a to se može zaključiti i po tome što se spominju izbori.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI