DEŽULOVIĆEVA KOLUMNA NALJUTILA SABORSKE ZASTUPNIKE! Vidović Krišto poziva da se njime pozabavi DORH

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Novinar i kolumnist Boris Dežulović napisao je kolumnu koja je izazvala salvu reakcija tijekom proteklih dana pod nazivom “J*ebo vas Vukovar”.

Kolumna je lavinu reakcija izazvala i na današnjoj sjednici Sabora. Komentirao ju je Mostov zastupnik Marin Miletić.

“Mnogi narodi svijeta paze na svoje svetinje. Pogledajmo ponosne Poljake, ponosne Amerikance kako se odnose prema svojim veteranima. Da nije bilo Vukovara, Dežulović ovo i ovako ne bi mogao ni pisati, a ne samo da ovako može u slobodnoj pisati, nego zamislite, njegovo pisanje financiraju hrvatski građani”, rekao je, između ostalog, Miletić.

Reagirao je i Stipo Mlinarić Ćipe iz Domovinskog pokreta. “Dežulović i takav ološ ne može uvrijediti vukovarske branitelje, mi smo od njih to navikli, takve smo bacali u slavonsko blato 1991. godine, takve Jugoslavene, pa i ove druge koji sjede tu iza mene”, kazao je Mlinarić koji je bio vukovarski branitelj.

Na kolumnu Dežulovića kratko se osvrnula i nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto koja smatra da bi se istom trebalo “pozabaviti” i Državno odvjetništvo (DORH).



“Riječ je o jednom uznemirivanju javnosti i čistom vrijeđanje kojim će se morati baviti DORH jer slijedi prijava”, rekla je Vidović Krišto pozivajući N1 da makne tekst i raskine suradnju s Dežulovićem.

N1, na čijem je portalu objavljena kolumna, poslao je reakciju na kolumnu Borisa Dežulovića.

“Reakcije na autorski tekst Borisa Dežulovića u kolumni objavljenoj na internetskom portalu N1 info nemamo namjeru komentirati, a time polemizirati sa stranačkim priopćenjima, pozivima na cenzuru ili javnu osudu. N1 ne cenzurira autorske kolumne, a u njoj stoji jasna napomena: „stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije N1info”, piše u izjavi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI